Megszedte magát egy árskalpoló tinédzser

Megszedte magát egy árskalpoló tinédzser

2021. július 8. 08:49, Csütörtök
Komoly bevételre és profitra tett szert a tini, aki internetes botokat sem használt ehhez.

A készlethiány mellett az elmúlt hónapokban az ennek kapcsán előálló jóval magasabb árakról, valamint a jelenségből hasznot húzni igyekvő személyekről írtunk több alkalommal, ez utóbbiak ugyanis komoly indulatot gerjesztettek a játékosok oldalán. Most egy érdekes példa bukkant fel a sajtóban, amely a potenciális haszonra, annak mértékére hívja fel a figyelmet.

A Wall Street Journal számolt be egy amerikai tinédzser esetéről, aki az elmúlt néhány hónapban annyira kinőtte saját eredeti vállalkozását, hogy szülei garázsából egy külön erre a célra alkalmazott raktárépületbe volt kénytelen átköltözni. A részletes cikkben arról olvashatunk, hogy a mindössze 16 éves Max Hayden a pandémia legsúlyosabb, legsötétebb hónapjaiban futtatta fel saját bizniszét, amely tulajdonképpen a hiánnyal sújtott árucikkek kedvező áron való beszerzéséről, majd pedig azok jóval drágábban történő újraértékesítéséről szól. A kínálat meglehetősen széles, hiszen a Pokémon-kártyáktól kezdve a medencékig tulajdonképpen mindenre megpróbálta rátenni a kezét, azonban ehhez (állítása szerint) nem használt online botokat, vagyis igencsak sok időt töltött az internetes vadászattal.


A tinédzser átlagosan heti 40 órát fordított ezen tevékenységre, vagyis az iskola mellett (helyett...) gyakorlatilag csak erre fókuszált, a kérdéses időszakban pedig 1,7 millió dolláros bevételre tett szert, amiből nagyjából 110 ezer dollár maradt nála tiszta profitként. A kereslet a magasabb árak ellenére olyannyira erős volt, hogy két barátját 15 dolláros óradíjjal alkalmazottként vette fel, eközben pedig az említett új helyszínre költöztek át. Természetesen negatív visszhangra is bőven volt példa, számunkra különösen érdekes a PlayStation 5 konzolok gyors újraértékesítése, hiszen ezeket 500 helyett 1500 dolláros áron passzolták tovább, viszont mindezt azzal indokolták, hogy tulajdonképpen luxuscikkekről van szó, és mindössze a kapitalizmus szabályait követik.

A konzolok és a grafikus kártyák természetesen jelentős szerepet játszottak az üzletben, a kamasz tervei között egy tengerparti ház kibérlése szerepel, ahol új barátaival közösen töltenének el némi időt, hiszen nem ő az egyetlen, aki ezen a területen igyekszik meggazdagodni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások