Utálja a munkáját Elon Musk

Utálja a munkáját Elon Musk

2021. július 15. 08:50, Csütörtök
A menedzser egy bírósági perben nyilatkozott a munkájáról.

Elon Muskot, a Tesla Motors vezetőjét azzal vádolják az Amerikai Egyesült Államokban, hogy nyomást gyakorolt különböző befektetőkre és igazgatósági tagokra azért, hogy a Tesla részt vegyen a SolarCity felvásárlásában. A felvetések szerint a Tesla Motors túl nagy összeget fizetett a vállalatért, ezért a befektetők 2,4 milliárd amerikai dollárt követelnek vissza a menedzsertől. Ennyibe került ugyanis a SolarCity megvétele.

A felvásárlás idején a menedzser tulajdonában volt a Tesla Motors és a SolarCity részvényeinek 22-22 százaléka. Az üzletember közölte, hogy miután az ügyben részvénytranzakcióra került sor és szinte ugyanakkora tulajdonrésze volt a két társaságban, ezért az üzleten nem nyert semmit. Visszautasította azt a vádat, hogy bárkire is nyomást gyakorolt volna. A SolarCity megvétele a mesterterve része volt azért, hogy a Tesla Motors bővíthető legyen napelemes rendszerekkel. A felvásárolt céget egyébként Musk unokatestvéré alapította és a Tesla Motors vezetője rendelkezhetett belső információkkal, többek között azzal kapcsolatban is, hogy a SolarCity csődbe mehet. Ennek ellenére ragaszkodott az üzlethez.

Musk a vallomásában kijelentette, hogy utálja a munkáját és az idejét sokkal szívesebben töltené tervezéssel és a technikai dolgokkal. Úgy vélte, hogy ha távozna a Tesla Motors vezetői posztjáról, akkor a gyártó emiatt összeomolhatna. A bíróságon téma volt az is, hogy Musk a Technoking of Tesla nevet adta magának. Szerinte a lépés ingyenreklámot generált a számára és segített az üzletben.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások