A Facebookra fog hasonlítani a Twitter

A Facebookra fog hasonlítani a Twitter

2021. július 24. 12:41, Szombat
Komoly átalakításon eshet át a közeljövőben a mikroblog.

A várható módosításokra Jane Manchun Wong technológiai blogger és alkalmazáskutató hívta fel a figyelmet a tweetjében. Többek között kiderült, hogy a cég a mobilalkalmazása új dizájnján dolgozik. A változtatások érinteni fogják a mobilkészülékeken megjelentetett képek méretét, valamint a profilkép elhelyezését. A közölt felvételek sokkal szélesebbek lesznek, hogy teljesen kitöltsék a kijelző méretét. Ezenkívül módosítanák a felhasználók profilképeinek az elhelyezését is. Az utóbbiak eddig közvetlenül a Twitter-bejegyzések mellett voltak megtalálhatók, de átkerülnek a szövegek fölé és a profil-, illetve a felhasználói név mellé. Ezt a gyakorlatot alkalmazza a Facebook is.

Wong kitért továbbá arra is, hogy a válaszüzeneteket nem érintenék a dizájnmódosítások és azok automatikusan alkalmazkodnának az új külsőhöz. Jack Dorsey, a vállalat vezetője gyakorlatilag megerősítette az információkat, amikor a Wong üzenetére adott válaszában azt írta, hogy a változtatások "sokkal jobbak" a mostani dizájnnál.

A Mashable rámutatott, hogy a szolgáltatás átalakítása javában zajlik, de időbe telik, mire a felhasználók is szembesülhetnek az eredménnyel.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások