Egyre több a hamisított vezeték nélküli fülhallgató

Egyre több a hamisított vezeték nélküli fülhallgató

2021. július 24. 07:55, Szombat
A bűnözők előszeretettel veszik át az Apple AirPods Pro dizájnját.

A kaliforniai konszern termékének első megjelenése óta egyre több hamisított vezeték nélküli fülhallgató kerül forgalomba. A lemásolt készülékeket elsősorban Ázsiában gyártják és onnan kerülnek a világ minden tájára. Az Amerikai Egyesült Államok Vám- és Határőrsége (CBP) különösen szigorúan lép fel e kópiák ellen és most megjelentetett egy statisztikát.

A kereskedők általában az ázsiai országokból importálják az olcsó másolatokat, hogy azokat magas árakon értékesíthessék az európai és az amerikai piacon. A The Information által megszerzett és idézett statisztika alapján az idei üzleti esztendő első kilenc hónapjában 360 000 hamisított vezeték nélküli fülhallgatót foglaltak le az USA határainál. E termékek piaci értéke meghaladta a 62 millió amerikai dollárt. Ez azt jelenti, hogy mindössze 9 hónap alatt sikerült megdönteni a tavaly regisztrált rekordot.

A hamisítások száma különösen az Apple AirPods Pro 2019-es bevezetése óta emelkedett. Akkor a kategóriába tartozó árucikkek értéke még csupán 3,3 millió amerikai dollár volt, vagyis az elmúlt három esztendőben a lefoglalt kópiák értéke közel a hússzorosára nőtt. Bár az amerikai vámőrség nem közölt az egyes modellekkel kapcsolatos konkrét adatokat, de a legtöbb illegális másolat minden bizonnyal az Apple AirPods és az Apple AirPods Pro készülékekről készült.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások