Már nem igényel böngészőt az xCloud

Már nem igényel böngészőt az xCloud

2021. augusztus 12. 09:21, Csütörtök
A meglévő alkalmazásba integrálják a platformot, amely néhány további könnyítést kínál.

A Microsoft ezekben a hónapokban gőzerővel dolgozik saját játékstreaming-platformjának kibővítésén, az elérhetőség kiszélesítésén, bár ez egyelőre egy bétaprogram keretein belül zajlik csak. Most bejelentették, hogy a PC-ken már nincs szükség böngészőre, a tesztprogram tagjai az Xbox appon keresztül is elérhetik a rendszert.

A cég legutóbb azt jelezte, hogy a TV-re is elhozza a szolgáltatást, most pedig a hivatalos bejelentésben arról olvashatunk, hogy PC-n már nem kizárólag a böngészőn keresztül vehetjük igénybe azt, hiszen a meglévő app innentől kezdve ugyanezen (sőt, egy némileg kibővített) funkcionalitást nyújt. Ezzel az Insiders-tagok pusztán az alkalmazás elindításával hozzáférnek a mintegy száz meglévő játékhoz, függetlenül attól, hogy mennyire erős vagy új PC-vel rendelkeznek. Ezek futtatását ugyanis az adatközpontokban elhelyezett gépek végzik, így az általunk igénybe vett játékok puszta streamelésének feladata hárul csak saját konfigurációnkra.

A részletes magyarázat és a mellékelt kommentár szerint az alkalmazás néhány területen némi előrelépést kínál a böngészőkhöz képest, hiszen ezen keresztül könnyen hozzáférhető információkat kapunk a vezérlőről, a hálózat állapotáról, valamint a közösségi funkciókról, nem beszélve az egyéb játékosok invitálásáról, amely vonatkozik azon társainkra is, akik szintén a felhőn keresztül futtatják az adott fejlesztést. Ehhez azonban továbbra is az Insiders-program regisztrált tagjának kell lennünk, emellett pedig az Xbox Game Pass Ultimate névre hallgató előfizetésre is szükség van, hiszen ez biztosít megfelelő hozzáférést a platform által kezelt játékokhoz.

Hazánkban ez utóbbi kitétel jelenti a legnagyobb akadályt, ugyanis Magyarország egyelőre még nem szerepel a támogatott országok listáján – ez remélhetőleg hamarosan változni fog.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások