Két hajlíthatót mutatott be a Samsung

Két hajlíthatót mutatott be a Samsung

2021. augusztus 12. 09:43, Csütörtök
A friss párost több kiegészítő, valamint az új okosórák kísérik.

A Samsung most kerített sort újabb saját rendezvényére, amely ismét az Unpacked nevet kapta meg. Ennek során számos új termékről lerántották a leplet, a hangsúly azonban egyértelműen az okostelefonokon volt, amelyekhez fülhallgató, valamint okosórák csatlakoznak.

Nem is olyan rég már mi is jeleztük, hogy az idei hajlítható okostelefonok várhatóan azonos kijelzőt kapnak majd, mivel több gyártó is ugyanazon beszállítóra lesz kénytelen támaszkodni. A Samsung kényelmes helyzetben van, mivel a terület úttörőjeként, valamint saját kapacitásának birtokában nem kell másokra várnia, így szép előnyre tett szert ebben a szűk szegmensben. Ezúttal két új telefonról rántották le a leplet, amelyek a meglévő sorozatokat frissítik, illetve egészítik ki, ezek pedig némileg eltérő kialakításra támaszkodnak, ahogy azt megszokhattuk.


A hivatalos bejelentés alapján a Galaxy Z Fold 3 már egy kijelzőbe rejtett belső szelfikamerával érkezik, így a készülék jobban hasonlít majd a táblákra, annál inkább, mert a telefon az S Pen funkcionalitását is támogatja. Az IPX8-minősítés mellett az alumínium külső, a PET-védőréteg, valamint a csúcskategóriás hardver érdemel említést, bár a telefon nyilván még mindig egy szűkebb rétegnek szól.

A Galaxy Z Flip 3 nagyjából ugyanazon jellemzőket kínálja számunkra, viszont a kialakítás eltérő, hiszen ezt a típust már függőleges irányban hajthatjuk össze. Ezzel a telefon a kétezres évek hagyományos mobiljaira hajaz, legalábbis a külső tekintetében, viszont legalább ilyen fontos, hogy az úgynevezett Cover Display már négyszer nagyobb, mint a közvetlen előd esetében. Ennek révén nagyobb felület áll az értesítők és widgetek rendelkezésére, de a gyorsbeállítások, vagy akár a Samsung Pay is kényelmesebben kezelhető a telefon kihajtása nélkül. Ami az órákat illeti, a Galaxy Watch 4 és Watch 4 Classic egy 5 nanométeres chipet kapott, ezt egy BioActive-érzékelő egészíti ki, amely többek között a zsír százalékos arányát figyeli, míg a memória mérete 50 százalékkal nagyobb - a páros azonban csak augusztus 27-én jön, 250 és 350 dolláros áron.


A két telefon már elérhető, itthoni áruk a Fold 3 esetében 700 ezer és 730 ezer forint, míg a Flip 3 a belső tároló méretétől függően 400 ezer és 420 ezer forintos áron kapható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások