A GTA-modok ellen lép fel a Take-Two

A GTA-modok ellen lép fel a Take-Two

2021. augusztus 17. 23:30, Kedd
A cég valószínűleg saját remake-alkotásait készül piacra dobni.

Augusztus első felében meglehetősen nagy visszhangot váltott ki a Take-Two Interactive lépése, amelynek keretében számos, eddig népszerűnek számító GTA-mod betiltását igyekeztek elérni. A közösség nem fogadta pozitívan a döntést, viszont a háttérben jó eséllyel a saját remake közelgő megjelenése lehetett, amit a források később meg is erősítettek.

Először azon jelentések bukkantak fel a világhálón, miszerint az illetékesek a tengerentúlon úgynevezett DMCA-kérelmeket adtak be több népszerű mod kapcsán, megpróbálva ellehetetleníteni azok további online terjesztését. A LibertyCity néven futó adatbázis elleni támadással indult a hadjárat, amely többek között olyan modoknak adott eddig helyet, mint a Vice Cry: Remastered 1.0, az OpenManhunt 1.0.0, a Liberty revind, a Bullworth - OpenBull 1.0.0, a ViIV (Alpha version Version 3), a Grand Theft Auto V: Bullworth 0.1 [ALPHA], a SA2LC, valamint a Liberty City & Vice City v4.0. A nevekből már jól látszik, hogy az elkövetők a sorozat régebbi tagjainak helyszíneit és karaktereit hozták át az újabb fejlesztések motorjaira, ezzel ötvözve azok jellemzőit, a mostani lépésnek köszönhetően viszont a letöltések már nem elérhetők, bár egyes modokat nyilván még mindig elérhetünk az interneten, hiszen azok számos eltérő oldalon felbukkanhatnak.

Nem sokkal ezt követően a Kotaku számolt be arról, hogy a stúdió valószínűleg a saját remake piacra dobására készül, ez indokolja tehát a modok elleni fellépést. Nem is egyetlen újragondolásról lenne szó, a stúdió terveit állítólag jól ismerő források ugyanis arról értekeznek, hogy több különböző cím futhat be a közeljövőben, amelyeket eleinte egyfajta bónuszként szerettek volna bemutatni (azok számára, akik a pandémia alatt vásárolták meg a GTA V vagy a GTA Online újgenerációs konzolokra megjelenő változatait), később azonban változtak a tervek, a cég pedig az idei megjelenés mellett döntött, így erre hamarosan valóban sor kerül.

Könnyen lehet, hogy a friss példányok először csak konzolokra jelennek meg (ezek között a Nintendo Switch is felbukkan), a PC-s és mobilos példányok pedig csak jövőre futnának be. A jelek szerint a GTA III, a Vice City, valamint a San Andreas friss változatait ismerjük hamarosan meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások