A Facebook Messengerben és az Instagramon is jön a titkosítás

A Facebook Messengerben és az Instagramon is jön a titkosítás

2021. augusztus 18. 17:58, Szerda
Megvalósul a néhány évvel ezelőtt már beharangozott ötlet.

Még 2019 januárjában szivárgott ki, hogy Mark Zuckerberg azt tervezi, hogy összekapcsolná az Instagramot, a WhatsAppot és a Facebook Messengert. Az elképzelés megvalósításán több ezer fejlesztő dolgozott. A projekt lezárása után a három szolgáltatás szoftveres oldalról ugyanazokon a protokollokon és interfészeken fog alapulni. Az átalakítás ellenére a három platform továbbra is egymástól független lesz és mindegyik esetében lehetőség lesz a végpontok közötti titkosításra is.

Most Ruth Kricheli, a Facebook Messengerért felelős termékmenedzselési igazgató a blogbejegyzésében azt taglalta, hogy az azonnali üzenetküldő alkalmazásban már elérhető a végpontok közötti titkosítás mind a szöveges üzenetek, mind a videohívások esetében. A Mashable mindezt azzal egészítette ki, hogy a lépés nagyon pozitív a felhasználók magánéletének védelme szempontjából, de a funkciót minden esetben az érintetteknek kell aktiválniuk. Tovább nehezíti a dolgot, hogy a folyamat nem igazán intuitív.

A Facebook Messengerhez elkészült egy frissítés, amelynek köszönhetően a jövőben bárki meghatározhatja majd, hogy az elküldött üzenetek 5 másodpercig vagy akár 24 óra múlva is láthatók legyenek a rendszerben. A távlati tervek közül kiszivárgott, hogy a Facebook Messenger csoportos chat- és videotelefon-beszélgetései szintén titkosíthatók lesznek, s a lehetőségek megjelennek az Instagramon is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások