Saját chipet mutatott be a Vivo

Saját chipet mutatott be a Vivo

2021. szeptember 9. 09:50, Csütörtök
Ez elsősorban a képalkotási feladatokban segítene, tovább javítva a minőségen.

A Vivo kapcsán viszonylag gyakran számolunk be az újabb és újabb megoldásokról, ezek révén pedig a cég maga a globális küzdőtéren is egyre jobb pozíciót foglal el. Közeleg az új generáció hivatalos bemutatkozása, ezt azonban a saját chip ismertetése előzte most meg.

Nemrég a Google kapcsán írtunk egy saját fejlesztés bemutatkozásáról, ezt követi a sorban a Vivo, az ő megoldásuk azonban nem tökéletesen illeszkedik a sorba, hiszen a Samsung, a Huawei, valamint a Google példáját csak annyiban követik, hogy egy saját egységet mutatnak be. A most részletezett, házon belüli megoldás azonban nem SoC-ként jelenik meg a piacon, vagyis nem a Snapdragon és az Exynos riválisaként bukkan fel, hanem egy, kifejezetten a képalkotási funkciót tovább optimalizáló chipként, amely az első körben természetesen a kínai gyártó saját okostelefonjaiban kap majd helyet.

Az Imaging Chip V1 névre keresztelt típus a felhasználók igényeit hivatott jobban kiszolgálni, az előnyök elsősorban a képalkotás, valamint a videórögzítés terén jelennek majd meg. Az elmondottak alapján a Vivo nagyjából 300 alkalmazottat mozgatott meg ennek érdekében, ők 24 hónapon keresztül dolgoztak a megoldáson, ez azonban nyilván csak az első lépést jelenti számukra, könnyen lehet, hogy az elkövetkező években fokozatosan elmozdulnak majd a bonyolultabb, összetettebb chipek irányába, ahogy azt a Google is megtette. Hivatalos csatornákon keresztül egyelőre nem beszélnek a következő megoldásokról, ezzel kapcsolatban mindössze annyit árultak el, hogy amennyiben nem találnak számukra megfelelő fejlesztéseket a piacon, ezek házon belüli kifejlesztését mindenképpen megfontolják majd.

A fent említett új generáció néhány napon belül, szeptember 9-én mutatkozik be, a hivatalos név a Vivo X70 lesz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások