Itt az elektromos Renault Mégane

Itt az elektromos Renault Mégane

2021. szeptember 7. 16:43, Kedd
Teljesen új technológiával jön a család friss tagja, amely jövőre jelenhet meg.

Az elmúlt hónapokban egyre-másra mutatkoztak be az újabb és újabb elektromos megoldások, legutóbb a Rivian ilyen fejlesztéséről írtunk, amely azonban a pickup-szegmensben hódítana. Most a Renault rántotta le a leplet házon belüli munkájának eredményéről, amely SUV-ként bukkanna fel, szintén elektromos változatban.

A Münchenben zajló Internationale Automobil Ausstellung (IAA) 2021 alatt mutatták be az új típust, amely a gyártótól a Mégane E-Tech Electric nevet kapta meg. Az autó ennek megfelelően már elektromos kivitelben jelenik meg, a hivatalos közlemény szerint két változatban, 4,2 méter hosszú külsővel. A szerényebb példány 130 lóerőt kínál, az erősebb változatnál ez 215 lóerőre ugrik, de az akkumulátor esetében is két megoldás közül választhatunk majd, hiszen a 40 kWh-s autó nagyjából 300 km-s hatótávot kínál, míg a nagyobb, 60 kWh-s akkumulátor-csomaggal már 470 km-t vezethetnénk egyetlen feltöltéssel – az igazi számok persze majd a hétköznapokban válnak egyértelművé.


A cég, amely eddig összesen 400 ezer elektromos autót adott el Európában, kiemelte, hogy egy teljes évtizedre nyúlnak vissza az összegyűjtött tapasztalatok, nem arról van tehát szó, hogy egy kiforratlan megoldással igyekeznek betörni egy teljesen új területre. Ami a belső kialakítást illeti, az illetékesek az OpenR-infotainment rendszerre bízzák a főszerepet, ez a Google Automotive OS-re épül, és míg a szerényebb példány egy 9 hüvelykes kijelzőt kínál majd számunkra, addig az erősebb (és nyilván drágább) változat egy 12 hüvelykes panellel áll rendelkezésünkre. Külön megemlítik, hogy az akkumulátor kigyulladása esetén a tűzoltóknak jóval könnyebb dolga lesz, állításuk szerint mindössze 5 perc elegendő lesz az oltáshoz, míg ez a legtöbb esetben eddig órákat vett igénybe.

A megjelenés itthon jövő márciusban esedékes, az árakat később ismerjük majd meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások