Texasban épülhet fel a Samsung új chipgyára

Texasban épülhet fel a Samsung új chipgyára

2021. október 4. 11:15, Hétfő
A beruházás egy 17 milliárd dolláros projekt keretében valósulhat meg.

A Reuters szellőztette meg azt az információt, hogy a Texas állambeli Williamson megyében épülhet fel a Samsung Electronics legújabb chipkészítő üzeme. A társaság számára ugyanis a szóba jöhető helyszínek közül ez tűnik a legvonzóbbnak. A dél-koreai társaság chipjeinek a jelentős része jelenleg még Ázsiában készül.

A hírügynökségnek nyilatkozó három bennfentes hangsúlyozta, hogy az új létesítmény felépítésével kapcsolatban hamarosan megszülethet a döntés. Amint ez megtörténik, az új gyár megkaphatja a szükséges amerikai egyesült államokbeli engedélyeket és 17 milliárd amerikai dollárból készülhet el. A Samsung Electronics annyit közölt, hogy a vizsgálatok még nem zárultak le és az ügyben egyelőre nem született döntés.

A korábban kiszivárgott információk alapján a Samsung új amerikai egyesült államokbeli üzemében korszerű chipeket fognak gyártani és összesen 1800 alkalmazott dolgozik majd. Az elképzelések szerint az építkezés jövő januárban kezdődhet el, a létesítmény pedig 2024 végén kezdheti el a termelést. Az egyik bennfentes azt is elárulta, hogy az Austin környékén lévő Williamson megye komoly kedvezményekkel és a stabil áram- és vízellátás ígéretével csábította a Samsungot.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások