Kiterjesztett valóság alkalmazások készülnek a Google Glass szemüveghez

Kiterjesztett valóság alkalmazások készülnek a Google Glass szemüveghez

2021. október 13. 14:31, Szerda
A szoftvereket a TeamViewer és a Google Cloud közösen fejleszti ki.

A TeamViewer bejelentette, hogy a két fél első közös terméke az Assisted Order Picking nevű program lesz, amely a komissiózásban (árugyűjtésben) 15-40 százalékkal növeli a hatékonyságot. A német cég és a Google közötti együttműködés célja a TeamViewer kiterjesztett valóság portfóliójába tartozó megoldások elérhetővé tétele a Google Cloud platformon. A kooperáció keretében a partnerek kiterjesztett valóság alkalmazásokat készítenek és értékesítenek a Google felhőkörnyezetében. A szoftverekkel a vállalatok az üzleti folyamataikat digitalizálhatják.

Az Assisted Order Picking lehetővé teszi a Google Glass Enterprise Edition 2 Smart Glass és a TeamViewer Frontline Suite csomag részét képező Vision-Picking program összekapcsolását. Az újításnak köszönhetően mindenekelőtt az élelmiszerellátás és a kiskereskedelem javulhat. Carrie Tharp, a Google Cloud illetékes alelnöke kifejtette, hogy a fogyasztók vásárlási szokásai jelentős mértékben megváltoztak - elsősorban a koronavírus-járvány miatt. A kereskedőknek ezért új munkatársakat kell munkába állítaniuk és ezzel párhuzamosan meg kell vizsgálniuk a komissiózási eljárásaikat. A piac szereplői olyan technológiákat keresnek, amelyek egyrészt gyorsan adaptálhatók, másrészt segítenek az üzleti folyamatok korszerűsítésében.

Alfredo Patron, a TeamViewer üzletfejlesztési alelnöke hozzátette, hogy mindenekelőtt olyan megoldásokat akarnak megalkotni, amely segítenek a kereskedőknek. A közeljövőben szeretnék kiépíteni a partnerséget és olyan technológiákat akarnak alkalmazni, amelyek más ágazatok gyártási és logisztikai folyamataiban is használhatók. A Google Glass alkalmazásával az alkalmazottak kezei szabadon maradhatnak és minden információ a szemüveg lencséjén jelenik meg. A raktárkészlet folyamatosan valós időben mérhető fel, a kereskedők több adathoz juthatnak például az internetes megrendelésekkel kapcsolatban és gyorsabban teljesíthetik a kiszállításokat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban