A Wi-Fi 6E szabványra fog építeni az Apple okosszemüvege

A Wi-Fi 6E szabványra fog építeni az Apple okosszemüvege

2021. november 7. 13:14, Vasárnap
A cél a nagyobb sávszélesség és a zökkenőmentes adatátvitel.

Jövőre kerülhet a boltokba az Apple okosszemüvege, amely az integrált akkumulátora miatt önállóan működik majd, és nem lesz hozzá szükség iPhone készülékre vagy Mac számítógépre. Készül egy fejlettebb kiterjesztett valóság modell is, amely leghamarabb 2023-ban jelenhet meg. 3000 amerikai dollárba fog kerülni és 8K felbontással rendelkező kijelzőket kínál majd. Mark Gurman, a Bloomberg szerkesztője szerint az első modellt jövőre bemutathatja a vállalat és vegyes (kevert) valóság szemüveg lesz.

Most Ming-Chi Kuo elemző azt közölte, hogy a virtuális/kiterjesztett valóság szemüveg a Wi-Fi 6E szabványon alapul majd, hogy nagyobb sávszélességet és zökkenőmentes adatátvitelt kínáljon a felhasználók számára. Az Apple a Wi-Fi 6E támogatásával le akar mondani a kábel alkalmazásáról, így jelentősen kényelmesebb lehet a szemüveg viselése és használata.

A Meta Oculus Quest és Quest 2 az Oculus Air Link segítségével már szintén támogatja a Wi-Fi 6-ot, Kuo ezért abból indult ki, hogy a Meta és a Sony minden bizonnyal olyan új virtuális valóság szemüvegeket mutatnak majd be jövőre, amelyek támogatni fogják a szabványt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az Apple-t csak a kiterjesztett valóság érdekli vagy az Apple Arcade miatt a technológiát akár a játékszektorba is be akarja-e vonni. Az sem tisztázott, hogy mi lehet a pontos megjelenési időpont. Kuo korábban azt taglalta, hogy a virtuális valóság szemüveg gyártása 2022 negyedik negyedévében kezdődhet, így az értékesítés csak 2023-ban indulhat. Ezzel szemben korábban 2022-es megjelenés szivárgott ki.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások