Jövőre jön a hajlítható Pixel

Jövőre jön a hajlítható Pixel

2021. november 8. 09:50, Hétfő
A kamera azonban jó eséllyel némi csalódást kelt majd a vásárlók oldalán.

A Google saját sorozata nemrég bővült ki a Pixel 6 és 6 Pro típusokkal, amelyek az idei generációt képviselik. Jó ideje visszatérő témának számít azonban a házon belül kifejlesztendő esetleges hajlítható változat megjelenése, ezzel kapcsolatban pedig most bukkantak fel további részletek.

Ezúttal is külsős forrás számolt be a friss fejleményekről, mégpedig a Camera-alkalmazás forráskódjában talált részletekre hivatkozva. Ebből ugyanis arra következtetnek, hogy a Pixel Fold (vagy a valamilyen hasonló néven piacra dobott telefon) nem hagy majd elég helyet ahhoz, hogy a friss típusokon alkalmazott Samsung GN1-érzékelőt rejtsék el a burkolat alatt, ehelyett tehát a Pixel 3 óta használt szerényebb, IMX363 típust kapjuk majd meg, amely itt is 12,2 megapixeles kivitelben állna rendelkezésünkre. Ehhez a 12 megapixeles ultra-nagylátószögű IMX386-kamera csatlakozna, amely azonban jó eséllyel csak akkor lenne bevethető, ha a készüléket összecsukjuk, mivel a kódban szereplő szóösszetétel erre utal.

A listán két másik komponens is helyet kapott, mindkettő a 8 megapixeles IMX355-érzékelőre épül, ezek egyike belül, a másik pedig kívül bukkanna fel, így mindkét helyzetben ugyanazon minőséget kapnánk a szelfiképeknél. Azt még nem tudjuk, hogy az említett kamerákat a kijelző alatt rejtenék-e el (követve ezzel a Samsung példáját), avagy apró lyukon keresztül vetnék be őket, ez majd csak a későbbiekben derül ki. Megjelenik a kódban viszont a „isPixel2022Foldable” kifejezés, ami arra utal, hogy a hajlítható telefon jövőre jelenne meg a piacon. Kihajtott állapotban a kijelző mérete 7,6 hüvelyk lenne, becsukva pedig egy jóval kisebb panelra támaszkodhatnánk, ahogy azt a Galaxy Z Fold 3 esetében is láthattuk.

A szoftveres oldalon az Android 12L futna, ezt kifejezetten a nagyobb érintőképernyővel ellátott készülékekre hegyeznék ki, ahogy annak idején azt az Android 3 esetében is tették. Valószínűnek tűnik, hogy versenyképes áron szeretnék kínálni a megoldást, vagyis ez 1500 és 1700 dollár között lenne, némileg aláígérve ezzel a Samsung hasonló fejlesztésének.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások