Valódi zászlóshajóval készül a Motorola

Valódi zászlóshajóval készül a Motorola

2021. november 9. 14:07, Kedd
Két év után térnének vissza a prémium kategóriába, egy igencsak erős összeállítással.

A Lenovo birtokában lévő márka az elmúlt nagyjából 1 évben számos különböző modellt mutatott be, ezzel csaknem a teljes pályát lefedték, bár kifejezetten csúcskategóriás változat ezúttal nem bukkant fel. Nemrég az új család elrajtolásáról írtunk, most pedig a soron következő zászlóshajó egyes részletei szivárogtak ki.

A külsős forrás információi alapján a cég a kamerára, a teljesítményre, valamint a minden eddiginél gyorsabb töltésre helyezné a hangsúlyt, ez utóbbi terén messze lehagyva a piac két vezető szereplőjét. Amíg ugyanis a Samsung 45 wattig jutott eddig el, az Apple pedig még a 30 wattos küszöböt sem lépte túl, a Motorola most a 68,2 wattos gyorstöltéssel újítana, ami többek között azt sugallja, hogy egy, kifejezetten a játékosoknak szánt telefonnal készülnek, jó eséllyel a Moto Edge X, esetleg a Moto G200 5G néven, bár a pontos típusjelzés már kiszivárgott – ez az XT2201 lenne. Időközben a kínai Weibo-portálon egy teaser is felbukkant, ebben már a Moto Edge S (G100), valamint az Edge X elnevezés bukkan fel, szépen alakul tehát az új megoldásról alkotott képünk.

Az még egyelőre nem világos, hogy a Qualcomm melyik csúcskategóriás chipjét alkalmaznák az új telefon burkolata alatt. Könnyen lehet, hogy a teljesen új példányra, vagyis a Snapdragon 898 típusra esik a választás, mivel azonban ez az idei év vége előtt már szinte biztosan nem jelenik meg, ezzel kihagynának egy komoly lehetőséget és a 2022-es debütálás maradna az egyetlen lehetőség. Amennyiben azonban dolgoznak egy, a Snapdragon 888-ra épülő változaton is, ebben az esetben összejöhet az idei megjelenés, ezzel kapcsolatban azonban a cég mélyen hallgat – mint ahogy a hardveres specifikáció további részletei sem jelentek még meg a hivatalos csatornákon keresztül.

A korábbi pletykák alapján a telefon 8 GB memóriát kapna, ehhez egy 144 Hz-es Full HD+ kijelző, sorrendben 108, 13 és 2 megapixeles kamera, valamint 600 dollár feletti ár társulna, hiszen ez utóbbi jelenleg a Moto G100 hivatalos árszintje.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások