Bemutatták az olcsó Surface Laptopot

Bemutatták az olcsó Surface Laptopot

2021. november 11. 22:55, Csütörtök
Helytállónak bizonyultak az október végén megjelent információk.

Korábban kiszivárgott, hogy a Microsoft olcsó Surface Laptopot fejleszt Tenjin kódnév alatt az oktatási piacra és azon a Windows 11 különleges verziója, a Windows SE fog futni. Most a Microsoft a Reimagine nevű oktatási rendezvényen hivatalosan is bejelentette az új Surface Laptop SE-t, amelyet a redmondi konszern kifejezetten az Apple iPad készülékek és a Google Chromebookok ellenfeléül szán, s az év végén jelenik majd meg a piacon.

A Windows 11 SE operációs rendszert kifejezetten a diákok igényeihez igazították és a belépő szintű készülékeken való használatra optimalizálták. Ez azt jelenti, hogy a tanulók például nem tudják megnyitni a fájlkezelőben Microsoft Store-t és az Ez a gép részt. A rendszer egyébként jól kezelhető és konfigurálható, így például Microsoft Intune for Educationnek köszönhetően egyszerűen megosztható és karbantartható.

A termék háza nem fémből, hanem műanyagból van, így érhető el ugyanis a többi Surface változatnál alacsonyabb ár. Az új modellt 16:9 képarányú, 11,6 hüvelykes TFT LCD-képernyővel szerelik, amelynek a felbontása 1366 x 768 képpont. A megrendelők választhatnak, hogy Intel Celeron N4020 vagy N4120 processzorral kérik-e a laptopot és ahhoz 4 vagy 8 gigabájt RAM-ot rendelnek-e. A háttértároló 64 vagy 128 gigabájtos eMMC lehet.


Az 1 megapixeles előoldali kamera 720p videókat tud készíteni. Az új eszközt egy-egy USB Type-A és Type-C porttal, valamint töltő és 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval látták el. A Microsoft különösen nagy hangsúlyt fektetett a megfelelő billentyűzet és a trackpad kiválasztására. A Surface Laptop SE bevezető ára 249 dollár és csak oktatási intézmények vásárolhatják meg az esztendő utolsó heteitől. Az új modellt az alsósoknak ajánlja a vállalat, akik az első tapasztalataikat gyűjthetik a laptopokkal.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások