Elrejti a disklike-számlálót a YouTube

Elrejti a disklike-számlálót a YouTube

2021. november 12. 17:10, Péntek
Az eddig tesztelt megoldás lesz az általános gyakorlat.

Az már áprilisban kiderült, hogy a YouTube szűk körben teszteli a Dislike gomb új koncepcióját, amelynek köszönhetően nem lesz látható, hogy hány embernek nem tetszett egy videó. Az információ kizárólag a YouTube-csatornák üzemeltetőinek volt elérhető. Az indoklás alapján a módosítással a platform a felhasználók jólétét akarja védeni és megakadályozná a célzott Dislike-kampányok folytatását.

A platform most bejelentette, hogy a Dislike gomb nem fog eltűnni a jövőben, de az arra való kattintások számát egyetlen anyag alatt sem lehet majd látni. Az indoklás szerint a módosításnak köszönhetően a portál kevésbé "mérgező" lehet.

A YouTube rámutatott, hogy azért kellett változtatni az eddigi gyakorlaton, mert a Dislike gomb hozzájárult ahhoz, hogy különösen a kisebb tartalomkészítők rendszeresen gyűlöletkampányok áldozataivá váljanak. Ennek keretében sokszor olyanok nyitottak meg az anyagokat, akik azokat meg sem tekintették, csupán pocskondiázni akarták a készítőket. Ennek is véget akar vetni a YouTube, amely szerint a változtatás segíteni fog abban, hogy a tartalomkészítők és a nézők közötti tiszteletteljes legyen a viszony. Néhány hétbe telhet ugyanakkor, amíg a módosítást világszerte aktiválják.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások