Jön Európába a 3D-nyomtatóval készített vegán hús

Jön Európába a 3D-nyomtatóval készített vegán hús

2021. november 18. 11:16, Csütörtök
Nagy-Britanniában és Hollandiában szolgálhatják fel az első készítményeket.

A Redefine Meat nevű vállalkozás 3D-nyomtatással készít "műhúst". Eshchar Ben-Shitrit, a Redefine Meat vezetője és társalapítója tavaly júliusban elmondta, hogy a leggyorsabb berendezésük egyetlen óra alatt több mint 50 steaket tud gyártani. A fejlesztők azt szerették volna, ha 2021 elejére a készülékek már óránként 10 kilogramm alternatív húst tudnának előállítani. Az ajánlatot nem csupán Izraelben akarják elérhetővé tenni, hanem számos európai országban is. Az első partnereik luxuséttermek lesznek.

A cég most bemutatta az első 3D-nyomtatással készített "húst", amely leginkább bárány- és marhahúsra hasonlít, s a termékeket elkezdik Európába szállítani.

Az alternatív húsipar eddig olyan darált húskészítményeket állított elő, amelyekből gyakran hiányzott az állati húsban található rostos textúra. A Redefine Meat megoldotta ezt a problémát és a kínálatában immár megtalálhatók a darált "marhahúsok", a hamburgerek, a kolbászok és a "báránykebabok", amelyeket már több mint 150 izraeli étteremben szolgálnak fel. Ezenkívül a termékek hamarosan elérhetők lesznek az első brit és holland éttermekben.


A műhúsok borsófehérje, szója, cékla, csicseriborsó és kókuszzsír keverékéből állnak. Fehérjében gazdagok, nem tartalmaznak koleszterint, s nem csak kinézetre, de ízre is hasonlítanak az igazi húsokra. A gyártáshoz olyan 3D-nyomtatókat használnak, amelyeket a vállalat a jövőben világszerte értékesíteni kíván a szükséges különleges "nyomtatókazettákkal" együtt. A társaság az elmúlt időszakban 29 millió dolláros pénzügyi támogatást tudott szerezni, amelyet a nemzetközi terjeszkedés folytatására használnak fel.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások