Kedvező áron jön a Moto G Power (2022)

Kedvező áron jön a Moto G Power (2022)

2021. november 22. 10:09, Hétfő
Ehhez nagyobb akkumulátor, hosszabb üzemidő, valamint szerényebb chip társul.

A Lenovo kezében lévő telefonos részleg utoljára egy valódi zászlóshajó érkezését jelezte, eközben azonban a többi vonalat is igyekeznek frissíteni. Most az akkumulátorra fókuszáló telefon harmadik generációjáról rántották le a leplet, kifejezetten kedvező kereskedelmi árral.

A hivatalos oldalon megjelent információk alapján a Moto G Power (2022) meglehetősen szerény, műanyag külsővel fut be, mégpedig egyetlen színben. Az előlapon egy 6,5 hüvelykes LCD-kijelző helyezkedik el a maga HD+ felbontásával, valamint 90 Hz-es frissítési rátával. Ehhez egy 8 megapixeles szelfikamera csatlakozik az itt látható apró lyukon keresztül, míg a hátoldalon egy tripla-modulra támaszkodhatunk, amely sorrendben 50, 2 és 2 megapixeles érzékelőkkel áll rendelkezésünkre, a QuadPixel-funkcióval. Felbukkan itt még az ujjlenyomat-olvasó, valamint a 3,5 mm-es jack-dugó is, mint ahogy a microSD és az FM rádió sem marad le a listáról. A burkolat maga az IP52-minősítést érdemelte ki, ami korlátozott védelmet nyújt a nedvesség és a por ellen.

A teljesítményért a MediaTek Helio G37 chip felel, ez nyilván nem fogja megváltani a világot, de nem is ez a cél. Az 5G támogatása nem jelenik meg a készüléken, a memória mérete mindössze 4 GB, míg a belső tároló alapesetben 64 vagy 128 GB-os. Az akkumulátor kereken 5000 mAh-s, ehhez 10 wattos gyorstöltés társul, ami kissé lassúnak tűnhet, viszont az üzemidő akár 3 napra is kitolható, a töltőegység pedig nem marad ki a csomagból. A szoftveres oldalon a megjelenés pillanatában az Android 11 fut, viszont ez a későbbiekben valószínűleg a friss verzióra lesz frissíthető. A fizikai méret szintén nagy, ez pontosan 167,24 x 76,54 x 9,36 mm, vagyis azt sem mondhatjuk, hogy a telefon vékony lenne.

A hivatalos ár 200 dollár, ami mindenképpen kedvező, a cég nyilván az akkumulátort előnyben részesítő felhasználókat veszi ezzel célkeresztbe.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások