232 milliárd forintért vette meg a 4iG a DIGI-t

232 milliárd forintért vette meg a 4iG a DIGI-t

2021. november 30. 10:38, Kedd
A 4iG Nyrt. végleges adásvételi szerződést kötött a román RCS & RDS konzorciummal a DIGI Távközlési Kft. és leányvállalatai megvásárlásáról; az ügylet a hatósági eljárásokat követően 2022 januárjában zárulhat - tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsdén.

A tranzakció értéke 625 millió euró, megközelítőleg 232 milliárd forint. A közlemény szerint a DIGI megvásárlása fontos lépés lehet az állami és magántőke egyesítésével létrejövő nemzeti távközlési és telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató vállalat létrehozásában, amelynek platformtársasága az Antenna Hungária lesz a felek augusztus végi bejelentésének megfelelően - jegyezték meg.

A 4iG az állammal kötött stratégiai megállapodása értelmében az Antenna Hungária Zrt.-be apportálja majd telekommunikációs érdekeltségeit, mellyel a 4iG többségi tulajdont szerez a vállalatban. A fúzió eredményeként új regionális távközlési holdingvállalat jön majd létre, amelynek hazai érdekeltségei (Antenna Hungária, DIGI, Invitel, Invitech, AH Net) a nyugat-balkáni régióban folyamatban lévő akvizícióknak köszönhetően, további távközlési vállalatokkal egészülhetnek ki.

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy az akvizícióknak köszönhetően jelentősen megerősítik piaci pozícióikat az infokommunikációs szektorban, és a legnagyobb távközlési vállalatok közé lépnek Magyarországon is. A távközlés területén eszközölt befektetéseik a DIGI csúcstechnológiás optikai és mobiltávközlési infrastruktúrájával kiegészülve új szintre emelik a 4iG csoport lehetőségeit - hangsúlyozta.

A széleskörű szolgáltatási portfólióval rendelkező DIGI a magyar vezetékes hang, internet és televíziós piacon a második legnagyobb szolgáltató - olvasható a közleményben. A DIGI az ország bármely pontján képes magas minőségű szolgáltatást biztosítani csúcstechnológiás, előfizetői végpontig kiépített optikai hálózatának (FTTH - Fiber to the home), megerősített gerinchálózati és műholdas infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetően, 2019 májusában pedig elindította mobil telekommunikációs szolgáltatását Magyarországon - olvasható a közleményben.

Listázás a fórumban