Egy hatalmas raktárban tárolja a régi hardvereit az Intel

Egy hatalmas raktárban tárolja a régi hardvereit az Intel

2021. december 2. 15:24, Csütörtök
A chipgyártó több ezer processzort és egyéb eszközt őriz a Costa Ricában lévő létesítményben.

A The Wall Street Journal számolt be az Intel zárt raktáráról, amelyben a társaság 3000 darab, az elmúlt tíz esztendőből származó régi CPU-t, alaplapot, RAM-modult és más hardvereket tárol azért, hogy a régebbi hibákat vagy biztonsági réseket a távolból tudják modellezni a cégnél dolgozó fejlesztők és mérnökök. A gyűjtemény folyamatosan nő, ezért az Intel a raktár területének a megnövelését tervezi a mostani 1300 négyzetméterről 2500 négyzetméterre. Ennek köszönhetően kétszer annyi alkatrészt lehetne őrizni a jövőbeli projektekhez.

A raktárban vannak például Sandy Bridge és Ivy Bridge processzorok is, amelyek a gyártónál már nem voltak elérhetőek, ezért azokat meg kellett vásárolniuk. Mohsen Fazlian, az Intel termékbiztonsági vezetője elmondta, hogy fel kellett menniük az eBay oldalaira és ott kerestek ilyen termékeket. A csapat havonta körülbelül 1000 új megbízást kap és 50 új eszköz raktároz el.

Anders Fogh, az Intel informatikusa hangsúlyozta, hogy a szolgáltatást szinte naponta használják a világ valamely pontján. Bármilyen rendszer pontos másolata elkészíthető, azonos lesz a processzor, az operációs rendszer, a mikrokód és a BIOS. Mindez megnöveli annak a valószínűségét, hogy az adott probléma reprodukálható legyen, ami legtöbbször a legjobb kiindulási pontot jelenti.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások