Itt a Samsung legolcsóbb 5G-telefonja

Itt a Samsung legolcsóbb 5G-telefonja

2021. december 6. 14:09, Hétfő
A Galaxy A12-t követi a sorban az új készülék, immár az 5G támogatásával.

A Samsung hosszú évek óta próbálja meg lefedni gyakorlatilag a teljes pályát, legalábbis ami az okostelefonok szegmensét illeti. Az egymást gyors ütemben követő, gyakran alig eltérő típusok megjelenéséről nincs sok értelme beszámolni, viszont most az olcsó 5G-telefonok terén szeretnének újat nyújtani.

Nemrég a cég hajlítható megoldásai kapcsán írtunk arról, hogy ezek könnyebbek lesznek, most viszont a dél-koreai gyártó a Galaxy A13 típusról rántotta le a leplet, amely kedvező árával, valamint az ötödik generációs elérés megfelelő kezelésével szeretne kitűnni a belépő szintű készülékek mezőnyéből. A névnek megfelelően az új jövevény az A12-t követi a sorban, immár egy 6,5 hüvelykes, a HD+ felbontást támogató kijelzővel, amely ráadásul 90 Hz-es frissítési rátával érkezik, egy esőcsepp formájú felső bevágással, valamint egy 5 megapixeles szelfikamerával kiegészítve. Ezzel egy meglehetősen vonzó ajánlatot alakítottak ki a kifejezetten olcsó telefonok kategóriájában, bár a hangsúly nyilván az alacsonyabb áron lesz.

A teljesítményről a MediaTek által leszállított Dimensity 700 SoC gondoskodik, amely 7 nanométeren készül. Ez komoly előrelépést nyújt majd az A12-höz képest, bár hatalmas erőre nyilván nem számíthatunk. A listán mindenesetre emellett egy alapesetben 64 GB-os belső tároló szerepel még, amely egy legfeljebb 1 TB-os microSD-kártyával lesz kibővíthető. A hátoldalon egy tripla-modul kapott helyet, sorrendben 50, 2 és 2 megapixeles érzékelőkkel, ez utóbbiak a makro-, valamint a mélységérzékelő funkciót szolgálják ki. Az akkumulátor egy kereken 5000 mAh-s példány, ehhez 15 wattos gyorstöltés csatlakozik, bár a töltőt külön kell megvennünk. A telefonon a hagyományos jack-dugó, egy ujjlenyomat-olvasó, valamint az NFC kapott még helyet, a szoftveres oldalon pedig az Android 11 fut.

A Galaxy A13 a tengerentúlon 250 dollárba kerül, egyes szolgáltatók kínálatában már most beszerezhetők az első példányok.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások