Bemutatta hibrid hajlíthatóját a TCL

Bemutatta hibrid hajlíthatóját a TCL

2021. december 7. 14:51, Kedd
Két eltérő módon érhetjük el a kijelző megnagyobbítását, valószínűleg borsos áron.

Annak idején mi is hírt adtunk arról, hogy a kínai TCL hibrid hajlíthatón dolgozik, eszerint házon belül alakítanának ki egy igencsak érdekes okostelefont. Most bemutatták a korai prototípust, amely azonban nem feltétlenül vezet majd el egy kereskedelmi forgalomban is kapható készülékhez.

Az interneten a napokban egy rövidebb videó jelent meg a fejlesztésről, amelynek érintőképernyője valóban két eltérő módon hajlítható, illetve csúsztatható ki, hogy alaposan megnöveljük annak méretét. A felvételen azt látjuk, hogy a telefont először kihajlíthatjuk, ezzel az amúgy 6,87 hüvelykes, valószínűleg OLED-technológiára épülő kijelző 8,55 hüvelykesre növekszik, annak bal oldalát azonban ezt követően megnyújthatjuk, hogy egy kereken 10 hüvelykes felületen dolgozzunk tovább. Ezzel a megoldással tulajdonképpen 3 eltérő formát érhetünk el, hiszen a prototípus okostelefonként, valamint kisebb és nagyobb táblaként is alkalmazható. Mindenképpen korai változatról van szó, hiszen azt még nem tudjuk, hogy ez mikor (és mennyiben) jelenne majd meg a piacon.


Egyéb beszámolók szerint a gyártó eközben egy kereken 8 hüvelykes, szintén hajlítható okostelefonon is dolgozik, ennek pontos felbontása 5120 x 1440 pixel lenne, míg a képernyő frissítési rátája 48 és 240 Hz között mozogna. Még nem világos, hogy melyik változat érheti majd el a piacot, ezzel kapcsolatban azonban gyorsan érdemes megjegyeznünk, hogy első ilyen megoldásukat az eredeti tervek szerint már idén elérhetővé tették volna, időközben azonban úgy döntöttek, hogy a szóban forgó típus még nem érett meg a rajtra, így inkább kivárnak azzal.

A fenti hibrid fejlesztéssel kapcsolatban két komoly aggodalom merül fel. Egyrészt nagyon sérülékeny, egyáltalán nem időtálló készülék jelenhet végül meg, másrészt pedig a hivatalos ár sem lesz igazán kedvező, hiszen a speciális kialakítás révén könnyen elképzelhető egy 3000 dollár körüli induló szint.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások