Csúszik a Rivian pickupja

Csúszik a Rivian pickupja

2022. január 2. 08:29, Vasárnap
A nagyobb akkumulátorral felszerelt példányokat csak 2023-ban szállítanák le.

A Rivian még augusztusban jelezte az e-pickup sorozatgyártásának elindulását, akkor az első példányokat szeptemberre ígérték. Ezzel nem is volt gond, bár a korai jövevények többnyire a vállalat alkalmazottaihoz kerültek, most viszont az előrendelések kapcsán számoltak be komolyabb csúszásról.

A Reddit oldalán tette közzé az egyik vásárló a gyártó első emberének levelét, amelyben a kényszerű halasztásról adnak hírt. Eszerint az észak-amerikai régióban eddig beérkezett nagyjából 71 ezer előrendelés túlnyomó hányada az úgynevezett „Adventure Package with Large pack” változatra vonatkozott, így 2022 során ennek gyártására fókuszálnak majd, mivel szeretnék a meglévő igények jelentős részét minél előbb kielégíteni. Az 505 kilométeres hatótáv azonban nem mindenkinek volt megfelelő, az érdeklődők nagyjából 20 százaléka ugyanis a „Max pack” mellett döntött, amely a még nagyobb akkumulátorcsomag révén 640 kilométerre növeli a fenti számot, ez viszont csak 2023-tól érkezhet meg, a gyártókapacitás és az utánpótlás terén jelenleg meglévő korlátok miatt.

A Rivian a Reuters adatai szerint eddig összesen 652 darabot épített meg az R1T és R1S típusokból, ezekből 386 példányt szállítottak le az ügyfeleknek. 2022 elején egy újabb funkcióval egészítik ki a vásárlók online fiókjait, ennek révén már bármikor szemügyre vehetnék a hozzávetőleges (várt) kiszállítási dátumot, vagyis a türelmetlenebb érdeklődők kissé megnyugodhatnak. A pandémia persze továbbra is érezteti hatását, a legújabb kört a jelek szerint éppen ezekben a hetekben kezdhetjük el, így az újabb korlátozások miatt ismét komolyabb csúszások állhatnak elő.

A cég mindenesetre már valódi szereplőként van jelen a területen, 2022 során megmutathatják, hogy mire képesek.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások