Földrengés szakította félbe Bill Gates előadását

Földrengés szakította félbe Bill Gates előadását

2001. március 2. 05:18, Péntek
[ZDNET] Az Egyesült Államok északnyugati részén már több mint ötven éve nem volt akkora földrengés, mint amekkora most szerdán rázta meg Seattle belvárosát.

Seattle-ben a mostani földrengés következtében téglák potyogtak a házakról, ablakok törtek be és lakosok ezrei maradtak áram nélkül. A híradások szerint legalább huszonkilenc ember sérült meg a földrengés alatt, négy ember pedig súlyosabb sérüléseket is szerzett. A körülbelül 6.8-es erősségű földrengés centruma egyébként Seattle városától harmincöt mérföldre délnyugatra volt.

A földrengés délelőtt tizenegy óra előtt öt perccel kezdődött, amikoris a felhőkarcolókból és többek közt a Seattle City Hallból is emberek ezrei menekültek riadtan az utcákra, ahol megközelítőleg harminc percet kellett várniuk arra, hogy a földrengés abbamaradjon. A természeti katasztrófa miatt az amerikai nagyvárosban legalább 200 ezer ember maradt elektromos áram nélkül, az a pár szerencsétlen ember pedig, aki a rengés pillanatában lifttel közlekedett, sajnos egy jó darabig a lift fogságában kellett hogy maradjon.

Bill Gates, a szoftveróriás Microsoft cég alapítója a városban éppen egy oktatási és technológiai konferencián tartotta beszédét, amikor a földrengés elkezdődött. A konferenciának helyt adó szállodában hirtelen mindenki sikítozni és kiabálni kezdett, Gates is hirtelen abbahagyta beszédét és elmenekült a pódiumról, miközben a konferencia hallgatósága megrohamozta az épület kijáratait. A földrengés miatt óriási pánik tört ki a hallgatóság körében, így az emberek menekülés közben sokszor már egymást taposták.


Egy perccel a földrengés előtt

Adam Sohn, a Microsoft Corporation szóvivője szerint a közeli Redmond-i székhelyű cég működését szerencsére nem befolyásolta a mostani földrengés. A Redmond-i Microsoft alkalmazottak érezték ugyan a földrengés hatásait, azonban itt már nem voltak olyan erősek a rengések, így az elektronikus levelezés, az internet- és a telefonszolgáltatás sem szünetelt egy percre sem.

Híradások szerint a földrengés következtében a régióban található egyéb cégek a Microsoftnál rosszabbul jártak. A Seattle-i székhelyű, streaming médiával foglalkozó RealNetworks például arra kényszerült, hogy több száz alkalmazottat evakuáljon a cég épületeiből.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások