Befutott a PC-s Google Play Games

Befutott a PC-s Google Play Games

2022. január 20. 17:53, Csütörtök
A bétaváltozat készült el, az érdeklődőket csak fokozatosan hívják meg.

Még decemberben számoltunk be arról, hogy a Google némi meglepetést okozott bejelentésével, abban ugyanis arról értekeztek, hogy hamarosan Windows-ra jön a Google Play, mégpedig egy saját, házon belül kialakítandó megoldás keretében. Most a béta elkészültéről adtak hírt, ezt lassan, fokozatosan terjesztik ki a felhasználók nagyobb körére.

A cég a napokban tette elérhetővé az új weboldalt, amelyen már a Google Play Games PC-s elérhetőségét hirdetik a nagyközönség számára. Az első körben mindössze három ázsiai területen (Tajvan, Hongkong, illetve Dél-Korea) bukkan fel a platform Windows-os példánya, ez majd a későbbiekben jelenik meg a többi régióban, a lényeg viszont a projekt létezése, amely idővel lehetővé teszi majd a csaknem teljes átjárást az egymástól eltérő hardveres platformok között. A leírás szerint a Windows 10 operációs rendszer mellett SSD-meghajtó, erősebb, a játékok kényelmes futtatására megfelelő grafikus vezérlő, egy legalább 8 magot felvonultató CPU, 8 GB RAM, egy legalább 20 GB-os belső tároló (illetve szabad tárhely), hardveres virtualizáció, valamint adminisztrátori jogosultságokkal rendelkező PC-s felhasználói fiók szükséges a béta teszteléséhez, viszont a jelentkezés önmagában még nem jelenti a gyors csatlakozást.

A mellékelt magyarázat alapján a most jelentkező érdeklődők egyelőre egy nagyobb várólistára kerülnek, ahonnan később, fokozatosan hívják majd meg őket, vagyis a programhoz való csatlakozás némi türelmet (és szerencsét) igényel. Érdemes ezzel egy időben megjegyezni, hogy a Microsoft a maga részéről szintén dolgozik valami hasonlón, ők azonban a Google helyett az Amazon partnerségére építenek, saját fejlesztésükkel kapcsolatban pedig korábban mi is beszámoltunk arról, hogy az Android támogatása egyelőre igencsak korlátos, ami nyilván a Google kihagyása, a cég mellőzése miatt van így. Mindenképpen jó hír viszont, hogy legalább két eltérő megoldás közül választhatunk majd, amint azok elkészülnek.

A Google Play Games nyilván jobb alternatívát jelent, meglátjuk, mit tud kihozni a cég ebből a lépésből.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások