Mobil hálószobák kerültek a bécsi repülőtérre

Mobil hálószobák kerültek a bécsi repülőtérre

2022. január 25. 22:40, Kedd
Az immár hat éve elérhető ajánlat egyre több légikikötőben jelenik meg.

A Zzzleepandgo még 2015-ben fejlesztette ki a mobil hálószobát, amelyben nincs zuhany és vécé, van viszont WLAN-kapcsolat, televízió, konnektor, ébresztőszolgáltatás és még egy kijelző is, amely az aktuális időt mutatja. Most a Bécs-Schwechati nemzetközi repülőtér közölte, hogy a hármas terminálon 16 okoskabin vált elérhetővé az utasok számára. Mindegyik kapszula 3 négyzetméteres és lehetővé teszi az alvást, a pihenést és a munkát is.

Az ágy kényelmes és a kihajtható asztal mellett USB-csatlakozók is rendelkezésre állnak. Mindegyik kabint ellátták egy multimédiás szórakoztató rendszerrel, amellyel filmek és zeneszámok streamelhetők, valamint a szellőzés, a fényviszonyok és a függönyök vezérelhetők. Az egyes helyek órákra vagy akár napokra is lefoglalhatók a Zzzleepandgo, illetve a Booking.com rendszerében. Minden hálórészt rendszeresen takarítanak és fertőtlenítenek.


A helyszínen gyorsan és egyszerűen lehet regisztrálni a rendszerbe. Az utasoknak egy virtuális recepción kell jelentkezniük egy érintőpadon keresztül és a folyamat során beolvassák az útlevelüket, a hitelkártyájukat és akár a védettségi igazolványukat is. Csak ezután léphetnek be a helyiségekbe. A bérleti idő alatt az érintettek korlátlan alkalommal hagyhatják el a kabint és léphetnek be oda. Az óradíj 9 euró, míg egy éjszaka díja legalább 48 euró. De, aki akarja, hosszabb időre is kibérelheti a hálórészeket.

Az olasz startup immár 9 ország 16 nemzetközi repülőterén kínálja a szolgáltatását, köztük van Bécs-Schwechat, Milánó-Malpensa, Velence, Verona, Varsó-Modlin és Rio de Janeiro-Galeao.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások