Hét új Mac jöhet idén

Hét új Mac jöhet idén

2022. február 23. 23:20, Szerda
Ezzel a nagy átállás harmadik fázisát hajtanák végre, egyben növelne a teljesítményt.

Néhány hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy az Apple belátható időn belül lezárja az új, saját architektúrára való átállást, ennek részeként pedig az összes konfiguráció új chipeket kaphat 2023-ban. A jelek szerint némileg előrehozzák a következő lépést, így már a márciusi rendezvény alatt megismerhetjük az új fejlesztéseket.

A Bloomberg napokban közzétett beszámolójában a témával gyakran foglalkozó Mark Gurman ír arról, hogy az Apple az idei évben összesen hét új Mac-számítógépről ránthatja le a leplet, amelyek között asztali és hordozható változatok is helyet kapnak majd. Ezek már kivétel nélkül a saját architektúrára épülnének, vagyis az Intel megoldásai helyett az ARM-alapokra helyezett, házon belül kialakított processzorok biztosítanák a teljesítményt, amely ráadásul (az előző generációhoz képest) észlelhető módon ugrana meg. Az új Mac mini például az M1 Pro chipet kapná meg, míg a 13 hüvelykes MacBook Pro már az M2 chipre építve váltaná fel a 2020-as modellt, ami jelzi, hogy mire helyezik a hangsúlyt.

Ezek mellett szintén befut majd az M2-vel szerelt Mac mini is, mint ahogy a 24 hüvelykes kijelzővel ellátott iMac is ezen fejlesztésre épülne, de ugyanezen típus kapna helyet az újratervezett MacBook Air készülékben is, amely szintén idén futna be. Egy nagyobb iMac Pro is elérhetővé válna, ennél az M1 Pro és az M1 Max között választhatnánk a hardveres kialakítás kapcsán, míg egy kisebb formában megjelenő Mac Pro már kettő vagy négy M1 Max chippel jelenne meg a piacon. Ugyanezen forrás korábban arról beszélt, hogy a márciusi eseményen a harmadik generációs iPhone SE és az ötödik generációs iPad Air is bemutatkozhat, így bőven lesz miből válogatni.

A jelenlegi információk alapján elsőként a belépő szintű MacBook Pro és Mac mini jelenik meg az új chipekkel, mivel ezek számítanak némileg korosabb példányoknak. Ősszel már az iPhone 14 és az új AirPods Pro 2 bukkanna fel, a szokásos időpontban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások