Microsoft Stinger

Microsoft Stinger

2001. március 6. 19:02, Kedd
A Microsoft Stinger operációs rendszerre épülő első eszközök megjelenése szakértők szerint még több hónapot is várathat magára, mivel az ilyen készülékeket gyártó cégek és a GPRS szolgáltatók manapság még nagyon gyér számban vannak jelen a világpiacon.

A szoftveróriás Microsoft cég a Stinger operációs rendszere révén szeretné kibővíteni termékskáláját, hiszen az új rendszerek révén a Microsoft a személyi számítógépek és a kéziszámítógépek után a közeljövőben már akár a mobiltelefonok piacán is képviseltetheti majd magát. Azonban a cég ezen törekvéseinek az eredményét a felhasználók egyelőre még egy darabig biztos nem fogják majd megtapasztalni.

A Microsoft Stingerről annyit talán mindenképpen érdemes tudni, hogy lényegében az elsősorban a kéziszámítógépek operációs rendszereként ismert Microsoft Windows CE 3.0 leegyszerűsített változata. A Stingert egyébként már közel két éve fejlesztik a cég munkatársai. A Microsoft nem titkolt célja az, hogy a Stinger operációs rendszer révén meghódítsák a mobiltelefonok piacát is. A Stingerrel ellátott mobiltelefonok egy olyan Windows-alapú operációs rendszerrel fognak majd rendelkezni, mely a tervek szerint páratlan adat- és hangátviteli technológiák egész sorával fogja elkápráztatni a felhasználókat.

A jelek szerint tehát a jövő mobiltelefonjaival lassan már bármit meg lehet majd tenni, csak aztán a fejlesztők a csodaszép grafikával megáldott Windows-os mobiltelefonok esetében a telefon elsődleges feladatairól nehogy megfeledkezzenek.

Phil Holden, a Microsoft cég mobil eszközökkel foglalkozó részlegének marketing igazgatója nemrég büszkén jelentette be a közeljövő Stingeres mobiltelefonjainak azon szolgáltatását, miszerint amennyiben egy ilyen operációs rendszerrel ellátott telefonra olyan rövid szöveges üzenet (SMS) érkezik, melyben szerepel egy telefonszám, akkor a felhasználónak lehetősége nyílik arra, hogy az adott telefonszámot közvetlenül felhívja. Én igazából nem értem, hogy ebben mi az újdonság, hiszen ilyen megoldásra már eddig is több példát láthattunk.

Piaci szakértők szerint a Microsoft Stinger egy ideig még biztosan nem tűnik majd fel a mobiltelefonokon, hiszen jelenleg még nem létezik a hozzá elengedhetetlenül szükséges megfelelő infrastruktúra. Eddig egyébként mindössze három cég jelezte érdeklődését a Stingerrel kapcsolatban. A Mitsubishin és a Samsung Electronics-on kívül az újoncnak számító angol Sendo cég tervezi Microsoft Stingerre épülő különböző mobiltelefonok piacra dobását.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások