A Realme nőtt leggyorsabban Európában

A Realme nőtt leggyorsabban Európában

2022. március 4. 16:03, Péntek
Egyedül a Samsung veszített súlyából, a Realme eközben betört az első ötbe.

A továbbra is piacvezető dél-koreai gyártó kapcsán nemrég arról írtunk, hogy nagyon népszerű a Galaxy S22, a friss sorozat rajtja tehát jól sikerült, eközben azonban folyamatosan érkeznek a tavalyi évre vonatkozó összefoglalók, amelyek viszonylag teljes képet adnak a piacról. Egy friss felmérés szerint kontinensünkön tovább bővült a terület, viszont a rangsor némileg átalakult.

A Strategy Analytics tette közzé a napokban szokásos anyagát, ebben viszont már a teljes 2021-es számokat láthatjuk, az egy évvel korábbi helyzettel összehasonlítva azokat. Ebből megtudjuk, hogy a piacot továbbra is a Samsung vezeti, amely azonban 1 százalékkal visszaesett 2020-hoz képest, miközben a második helyezett Apple 11 százalékos növekedést tudott felmutatni, nyilván az iPhone 13 meglehetősen sikeres szereplése révén. A harmadik helyen a Xiaomi található, amely még ennél is jobb, egészen pontosan 33 százalékos bővülést ért el, ezzel szintén meghaladta a 20 százalékos piaci részesedést, így az első három közötti különbség már nem is olyan nagy.

A negyedik helyen a szintén kínai Oppo futott be, ők már 77 százalékkal nőttek a 2020-as szinthez képest, bár ez pusztán arra volt elég, hogy a teljes terület 5 százalékát kaparintsák meg. Érdekes módon viszont az ötödik helyezett neve és eredménye számít a legizgalmasabb fejleménynek, ezen a pozíción ugyanis a szintén kínai, ám indiai kötődéssel rendelkező Realme bukkan fel, amely a piac alig 3 százalékát mondhatta magáénak a tavalyi év végén, viszont egyetlen év alatt 548 százalékot javítottak az európai kontinensen – annak keleti felén 643 százalék, a nyugati országokban pedig 426 százalék volt a bővülés üteme, vagyis a teljes régióban jóval nagyobb népszerűségre tettek szert.

Maga az okostelefonos piac Európában 3 százalékkal nőtt tavaly, bár ezzel kapcsolatban azt is megjegyezték, hogy az Apple kapcsán pusztán hozzávetőleges becsléseik vannak, hiszen a cég nem közli saját számait.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások