Amerikai hadsereg - problémák vannak a HoloLens szemüveggel

Amerikai hadsereg - problémák vannak a HoloLens szemüveggel

2022. március 22. 14:01, Kedd
A projekten a két fél több éve dolgozik, azonban a fejlesztés mégis komoly gondokkal küzd.

Az amerikai hadsereg már 2018-ban megbízást adott a redmondi konszernnek 100 000 HoloLens 2 szemüveg továbbfejlesztésére és leszállítására. A hadsereg 479 millió dollárt fektet be egy robusztusabb változatba. Headsetet is tesztelt az amerikai hadsereg, a Microsoft Integrated Visual Augmentation System (IVAS) névre keresztelte a rendszert, amelynek elsődleges célja a harctéren tevékenykedő katonák segítése.

Most a Business Insider az együttműködés részleteit taglalta. Ezek szerint a különleges, módosított HoloLens-változat nem igazán tudja teljesíteni az amerikai hadsereg elvárásait és ha nem sikerül kijavítani a problémákat, akkor az akár az egész beszerzést is veszélyeztetheti. A Microsoft korábban abban a tudatban fejleszthette ki a speciális változatot, hogy ha azzal elégedettek lesznek a fegyveres erők képviselői, akkor tíz év alatt akár 22 milliárd dollár értékben rendelhetnek a kiterjesztett valóság eszközből.

A legnagyobb probléma az, hogy a szemüveg hardvere nem elég jó, gondok vannak a megbízhatósággal és a kiegészítő rosszul megvilágított környezetben nem teljesít jól. A Microsoft egyetlen vigasza az lehet, hogy van még idő a felmerült hibák kijavítására, hiszen az amerikai hadsereg csak két hónap múlva kezdi el valós körülmények között a HoloLens átfogó tesztjeit. A megoldást eddig kipróbáló katonák meglehetősen negatív tapasztalatokat gyűjtöttek. Az Atlasnak is nevezett készülék része a Delaware projektnek és alapvetően a HoloLens feljavított és stabilabb házban elhelyezett verziója, amelynek a fejlesztésébe a Microsoft 600 millió dollárt fektetett, illetve fektet be.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások