Nyáron jön a Nothing okostelefonja

Nyáron jön a Nothing okostelefonja

2022. március 25. 20:19, Péntek
A OnePlus egykori megalapítója bemutatta új cége első ilyen megoldásának egyes részleteit.

A Nothing névre keresztelt cég az utóbbi hónapokban nem sok újdonsággal és bejelentéssel örvendeztetett meg minket, bár arról már tavaly olvashattunk, hogy az Essential minden joga hozzájuk került. Februárban jelezték, hogy valóban saját okostelefonnal készülnek, most ennek egyes részleteiről rántották le a leplet.

A hivatalos bemutató alatt többek között elmondták, hogy a Nothing phone (1) lesz a cég következő terméke, amely ennek megfelelően a tavaly piacra dobott fülhallgatót, a Nothing Ear (1) típust követi a sorban. Ezzel kapcsolatban egyelőre annyit árultak el, hogy a legújabb Snapdragon-chip alkalmazására számíthatunk, ehhez pedig egy igencsak letisztult, az alap Androidra épülő szoftver társulna, amely jó eséllyel sok tekintetben hajazna a OnePlus eredeti, házon belüli megoldására, amelyet nemrég a ColorOS váltott fel, a két kínai gyártó egybeolvadása révén. A rendezvény alatt néhány részletet fel is villantottak a szoftverből, amely valóban egyszerű kinézetet kínál.


A Nothing OS állításuk szerint az operációs rendszer legfőbb előnyeit és fontosabb funkcióit kínálja majd számunkra, csakis a legszükségesebb részeket tartalmazva, vagyis minden egyes byte komoly céllal kerül be a kódba. Az immár több mint 300 főből álló csapat olyan partnerekre támaszkodhat, mint a Qualcomm, nemsokára egy újabb, 10 millió dolláros, közösségi alapokra épülő finanszírozási körre kerítenek majd sort, hogy biztosítsák az anyagi feltételeket, ezzel tehát minden készen áll arra, hogy alaposan felrázzák a szerintük kissé álmos telefonos ágazatot.

A szoftver egy Android-launcher révén egyes készülékeken már áprilisban kipróbálható lesz, ezt a tervek szerint a nyár folyamán követné az okostelefon megjelenése.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások