Windows 11 is futhat a Steam Deck-en

Windows 11 is futhat a Steam Deck-en

2022. április 5. 14:54, Kedd
A Valve megoldotta a támogatást, emellett azonban további funkciók is elérhetővé váltak.

A Steam Deck többször szerepelt már híreinkben, legutóbb azonban már egy erősebb rivális várható megérkezéséről számoltunk be. A Deck maga eközben két érdekes frissítést kapott, ezek egyike pedig a Windows 11 támogatását is magával hozza, egyelőre egy béta formájában.

A Valve most csaknem egyszerre tett elérhetővé két szoftveres frissítést, amelyek egyike végleges változatban bukkant fel a hivatalos oldalon. Ebben többek között a bevitel kalibrációját oldják meg, vagyis a botkormányok, a trackpadok és a külső gamepadok jobb, pontosabb konfigurációja lesz elérhető, eközben azonban az asztali módban is megjelenik a játékok alatt, a kijelzőn elérhető szoftveres billentyűzet, javul a könyvtárak letöltése, mérséklődik a bejelentkezést követő szaggatás, valamint számos korábbi hibát és hiányosságot orvosolnak. A mostani frissítést nyilván továbbiak követik majd a sorban, ahogy folytatódik a munka a Deck szoftveres ajánlatán.

A cég eközben egy újabb bétát is közzétett, amelyben már a Trusted Platform Module (TPM), egészen pontosan az fTPM támogatása kapja a legnagyobb hangsúlyt. Ennek segítségével lehetővé válik a Windows 11 operációs rendszer telepítése, bár az illetékesek egy rövidebb figyelmeztetést is mellékelnek a bejegyzésben, ami arra hívja fel a figyelmünket, hogy egyelőre még nem számíthatunk optimális futásra és teljesítményre. Ez egyrészt a béta jellege miatt van így, hiszen több javításra lesz szükség a végleges változat megjelenésééig, másrészt azonban a Windows-meghajtók sincsenek optimális állapotban, miközben az audio driver még nem is áll rendelkezésre.

Kifejezetten a korai tesztelésre kapható felhasználókat célozzák tehát meg a második frissítéssel, ők számolhatnak majd be az elkövetkező hetekben a valós élményről.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások