Sherlock Holmes nélküli tévésorozat Sherlock Holmes-univerzum épül

Sherlock Holmes nélküli tévésorozat Sherlock Holmes-univerzum épül

2022. április 13. 19:37, Szerda
Az HBO Max Sherlock Holmes-tévésorozatokat tervez.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint az HBO Max tévésorozatos univerzumot tervez felhúzni a Guy Ritchie-féle Robert Downey Jr. és Jude Law főszereplésével készült Sherlock Holmes-filmek köré. Rögtön két sorozat fejlesztése is elkezdődött, de értelemszerűen egyiknek sem Downey Jr. lenne a főszereplője, hanem olyan szereplők lennének ezek középpontjaiban, akik a tervezett harmadik filmben mutatkoznának be.

Egy sorozat fejlesztése, illetve fejlesztésének elkezdése azt jelenti, hogy a készítőktől a gyártó stúdió vagy a célplatform berendeli egy pilotepizód forgatókönyvét, amit velük együttműködve fognak végleges formába önteni, hogy aztán ezt követően, ha a forgatókönyv elnyeri az illetékesek tetszését, akkor azt a pilot berendelésével, vagy a teljes első szezon bekérésével honorálhatják. És persze az is előfordulhat, hogy többet nem hallunk egy sorozattervről.

A fentiek persze azt is jelentik, hogy a tévésorozatok csak akkor valósulhatnak meg, ha a harmadik film elkészül. Arról még 2018-ban számoltunk be arról, hogy Robert Downey Jr., aki a címszereplőt alakította a Sherlock Holmes-ban, egy interjújában elmondta, hogy továbbra sem mondott le arról, hogy harmadjára is nyomozzon a kosztümös krimiben. Nem sokkal később pedig már tényként kezelhettük a dolgot, hiszen a Warner Bros. stúdió bejelentette, hogy a Sherlock Holmes 3 2020. december 25-én kerülhet bemutatásra az amerikai mozikban, egy héttel az Avatar 2 után - nos, ezeket a premiereket elsöpörte a járvány. A filmet egyébként Dexter Fletcher (Rocketman, Eddie, a sas, és persze a Bohém rapszódia egy része) rendezheti meg Chris Brancato szkriptje alapján. Az első Sherlock Holmes Amerikában 209 millió dollár bevételt hozott a mozikban, míg a folytatás 187 milliósat. Ráadásul Amerikán kívül még sikeresebbek (315 és 359 millió dollár) voltak a filmek.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások