World Sports Cars információk

World Sports Cars információk

2001. március 9. 19:05, Péntek
Létezik egy autós szimulációs program, melyet már hosszabb ideje várnak a szimulátor programok rajongói. Az eddigiekben demót ugyan még nem, de szebbnél szebb képeket annál többet láthattunk a programból, melynek címe: World Sports Cars. Ezen apropóból most tekintsük bele egy a program készítőivel nemrég készített interjúba!


Sokakat érdekel mostanában, hogy az általatok készített World Sports Cars program készítését mennyire befolyásolják azok a tények, hogy az elmúlt időkben olyan újdonságok jelentek meg, mint például a DirectX 8 API, vagy a GeForce grafikuschip. Kihasználjátok az ezen új technológiák adta lehetőségeket, és ha igen, akkor mennyit csúszhat emiatt a játék megjelenése?

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ezek jó kérdések. A DirectX 8-as API megjelenését már nagyon vártuk, hiszen a 8-as verzióban olyan fontos újítások vannak, melyek segítségével könnyebbé vált számunkra a programozás, de ezenkívül a játék sebessége is növelhető lesz általa. Korábban nagyon sok segítséget kaptunk a 3dfx cég munkatársaitól, de mint azt gondolom mindenki tudja, a cég nemrégiben megszűnt létezni. Szerencsére jelenleg már az Nvidia munkatársai vettek minket védőszárnyaik alá, de ez érthető is, hiszen nagyon sok régi 3dfx-es dolgozik most az Nvidia-nál. Ígéretet kaptunk tőlük arra, hogy segítenek nekünk abban, hogy a korábbi 3dfx-es engine-t át tudjuk úgymond konvertálni a mai kor követelményeinek megfelelően. Szerintünk ez nem lesz túl nagy feladat, mert a Glide egy nagyon egyszerű API. Az Nvidia segítségével akár meg is duplázhatjuk a program grafikus engine-jének sebességét, ehhez pedig még hozzájön a vadonatúj GeForce 3 grafikus chipek teljesítményének teljesmértékű kihasználása is. Az új technológiai megoldásoknak köszönhetően ezentúl már sokkal részletesebb textúrákat használhatunk majd, ezen a téren egyébként amúgy is le voltunk egy kicsit maradva a 8 MB-os textúra limitünkkel. Összességében tehát csak annyit tudok mondani, hogy az Nvidia-nak mindenképpen köszönettel tartozunk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Milyen újdonságokat raktatok bele az elmúlt időkben a WSC-be?

Az elmúlt hetekben több új autót is elkészítettünk a programhoz, most leginkább néhány klasszikus versenyautóra koncentráltunk. Így többek közt bekerült a programba a GT40, a Jaguar XJR9 és a McLaren M8B is. A program fizikája szerintünk egyébként már nagyon közel áll a végleges verzióhoz. Pár olyan újabb ötletet is megvalósítottunk, melyek által a program mesterséges intelligenciáját sikerült még jobbá tennünk.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások