Az összes bitcoin nem ér 25 dollárnál többet?

Az összes bitcoin nem ér 25 dollárnál többet?

2022. május 11. 14:26, Szerda
Nem minden beruházó van jó véleménnyel a népszerű kriptovalutáról.

A 91 éves Warren Buffett amerikai sztárbefektető jelenleg 113 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik és a világ egyik leggazdagabb emberének számít. Az üzletember meglehetősen markáns álláspontot képvisel a pénzügyi kérdésekben és a bitcoinnal kapcsolatos lesújtó véleményének nemrég hangot is adott.

Buffett a tulajdonában lévő Berkshire Hathaway befektetési társaság legutóbbi beruházói találkozóján elmondott beszédében kijelentette, hogy a világ jelenlegi összes bitcoinjáért 25 dollárt sem adna. S feltette a kérdést, hogy az övé lenne ez a virtuális fizetőeszköz-mennyiség, akkor mit kellene vele tennie: így vagy úgy vissza kellene adnia, és nem érne vele semmit.

A sztárbefektető a digitális pénzek vonzerejeként "egyfajta mágiát" említett, amely magához vonzza a beruházókat. Azt viszont nem tudta megmondani, hogy a bitcoin 5 vagy 10 esztendőn belül elbukik vagy erősödik az árfolyama. Abban viszont biztos volt, hogy a kriptovaluták az ingatlanokkal vagy a mezőgazdasággal szemben nem produktív vagyonértékek, értékük csupán attól függ, hogy a következő ember többet fizet-e érte, mint amennyiért az előző embertől vette. Míg egy ingatlanért bérleti díjat lehet szedni, a földeken pedig termények nőnek, addig a bitcoin nem szaporodik, nem termel semmit.

Véleménye szerint rossz vége lesz a kriptovalutáknak, és befektetési alapja, a Berkshire Hathaway soha nem fog birtokolni ilyesmit. A bitcoinnal kapcsolatos álláspontja miatt Buffettet korábban bírálta Peter Thiel befektető, Donald Trump korábbi amerikai elnök támogatója "szociopata omahai nagypapának" és a bitcoin "első számú ellenségének" nevezte.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások