Ismét csúszik a Windows XP béta 2

Ismét csúszik a Windows XP béta 2

2001. március 13. 07:41, Kedd
Microsofthoz közeli források szerint a szoftveróriás következő operációs rendszerének, a Windows XP-nek a második béta verziójának megjelenése ismét csúszni fog.

A korábban Whistler kódnéven futó Windows XP béta 2 verziójának megjelenési időpontja minden bizonnyal egy héttel fog eltolódni, így jelenleg a legvalószínűbb megjelenési dátum 2001 március 21. A következő generációs Windows második béta verziójának megjelenését már korábban is eltolták a Microsoft vezetői, hiszen a szoftvernek az eredeti tervek szerint már idén március 1-én napvilágot kellett volna látnia.

A céghez közeli források azt is tudni vélik, hogy a Windows XP-ről általánosságban elmondható, hogy a fejlesztőknek már elég jó és használható formába sikerült hozniuk a szoftvert, az ismételt késés oka pedig mindössze annyi, hogy a cég szakértőinek egy héttel több időre van szükségük ahhoz, hogy az új operációs rendszerben megtalálható pár hibát kijavítsák. A fejlesztők tehát a szoftver pre-béta 2-es változatán dolgoznak gőzerővel, egyébként az elmúlt hétvégén a Windows XP build 2456 volt a program legfrissebb verziója, mely azonban természetesen csak a Microsoft belső hálózatán volt elérhető.



"A Windows XP-ben még van egy pár bug, amit mindenképpen ki kell javítani, emiatt késhet a szoftver béta 2-es verziójának megjelenése." - mondta az egyik Microsoftos forrás pénteken. Aztán vasárnap egy másik, ugyancsak Microsoftos forrás is megerősítette, hogy a béta 2 verzió megjelenése március 14-ről március 21-re fog csúszni. Persze ezek a különböző megjelenési dátumok elméletileg csak a Microsoft belső szervezetében lennének ismertek, hiszen a cég korábban hivatalosan csak annyit mondott a Windows XP béta 2 megjelenésével kapcsolatban, hogy az az év első negyedévében várható, tehát lényegében, ha a Microsoft még március utolsó napjáig kiadja az új béta verziót, még nincs késésben.

A magukat megnevezni nem kívánó Microsoftos források szerint a Windows XP jelenlegi óriási sebességgel folytatott fejlesztése nagyon hasonlít az elmúlt évben megjelent Windows Millenium Edtion (Windows Me) fejlesztési periódusához. A Windows Me a tavalyi év első negyedévében ugyancsak késett egy kicsit az eredeti tervekhez képest, mely egyébként nagyrészt a Windows 2000-ből átvett hálózati komponensek beágyazása körüli nehézségekből adódott.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások