Eldobható mobiltelefonok a láthatáron

Eldobható mobiltelefonok a láthatáron

2001. március 15. 15:59, Csütörtök
A nemsokára megjelenő mobiltelefon-generáció az előre fizetett telefonkártyák és az eldobható fényképezőgépek koncepciójára épül: vedd meg, használd, dobd ki!

A Telespree által kitalált és kifejlesztett eldobható mobiltelefont kedden mutatták be. Kezelése a hagyományos mobiltelefonokhoz képest roppant egyszerű. A felhasználó bediktálja az általa elérni kívánt számot, egy gépi hang pedig értesít a még felhasználható időről. Ha elhibázzuk a számot, egy egyszerű "no!" után újrakezdhetjük. A "Help!" parancs aktiválja a súgót, rövid ismertetőt hallgathatunk meg a készülék használatáról.

A telefon alakja és mérete megegyezik a forgalomban lévő hagyományos mobilok paramétereivel, azzal az apró különbséggel, hogy sem billentyűzet, sem kijelző nincs rajtuk, ezen kívül hívásokat sem fogad. A Telespree bevásárlóközpontokban, trafikokban, és egyéb elárusítóhelyeken kívánja az eldobható mobiltelefonokat értékesíteni, sőt, automaták felállítását is tervezik.

A telefonhoz egy "air clip" elnevezésű tartozék kapcsolódik, ez biztosítja az elektromos áramot, és ez tartja nyilván a lebeszélhető időt. Ha lefogy, a felhasználó újat vásárolhat.
A Telspree termékével elsősorban személyszállító cégeket céloz, légitársaságokat, autókölcsönző vállalatokat, melyek promóciós eszközként használhatnák azokat. Eddig nem történtek üzleti megállapodások, a tárgyalások is csak kezdeti stádiumban vannak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások