Máris milliókat söpört be a Diablo Immortal

Máris milliókat söpört be a Diablo Immortal

2022. június 23. 15:41, Csütörtök
A megjelenés jól sikerült, ezt a nagyon sok letöltés és komoly bevétel mutatja most.

A Diablo Immortal jellemzőiről és várható megjelenéséről az elmúlt hetekben mi is beszámoltunk, ezzel kapcsolatban több eltérő véleményt is láthattunk, nem mindenki volt ugyanis meggyőződve arról, hogy a Blizzard sikeres rajtnak örülhet majd. Ez végül így lett, az első számok igencsak szépek.

A napokban nem hivatalos forrás, a külsős Appmagic portál révén bukkantak fel az első fontosabb mutatókat, ezekből arra következtethetünk, hogy valóban jól sikerült a rajt. Alig két héttel a megjelenést követően ugyanis a mobilos játék már 8,5 millió letöltést mutatott, a felhasználók pedig több mint 24 millió dollárt költöttek el azon belül, vagyis az ingyenes jellegen, valamint a játékon belüli vásárlásokon alapuló üzleti modell sikeresnek tűnik. Érdekesség, bár nem túl meglepő, hogy a letöltések egynegyede az Egyesült Államokban valósult meg, az amerikai felhasználók pedig a teljes bevétel 43 százalékáért voltak felelősek.

Ennél talán fontosabb, hogy a Blizzard másik, jelenleg elérhető mobilos fejlesztése, a Hearthstone, május folyamán összesen 5 millió dollárt szedett össze, ennek fényében tehát még jobbnak tűnik a fenti eredmény – annál inkább, mert a megjelenést megelőzően sokan jelezték aggályaikat a fenti üzleti modell adaptálása miatt. Ez utóbbi kapcsán nemrég a stúdió illetékesei is nyilatkoztak, állításuk szerint a Diablo IV esetében eltérő megoldást alkalmaznak majd, hiszen ez már egy hagyományos árazású konzolos, illetve PC-s játékként jelenik majd meg a piacon.

Az első számok tehát szépnek tűnnek, meglátjuk, ez mennyiben lesz így az elkövetkező hetekben, hónapokban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások