GPU-mérőszoftvert adott ki az AMD

GPU-mérőszoftvert adott ki az AMD

2022. június 26. 12:19, Vasárnap
Ezzel szerintük elfogulatlan módon hasonlíthatjuk össze a különböző típusokat.

A játékosok számára kiemelten fontos kérdés, hogy mely grafikus kártyák szerepelnek jobban az egyes alkotások futtatása során, ezen a téren azonban külsős eszközöket kell alkalmaznunk. Az AMD most bemutatta saját fejlesztését, amely a rivális kártyáinak erősségeit is felsorolja, vagyis nagyjából tiszta képet ad számunkra.

A cég, amelynek soron következő grafikus vezérlői állítólag 50%-os ugrást ígérnek, a napokban tette elérhetővé saját hivatalos oldalán a GPU Comparison Tool névre keresztelt eszközt, amely már kifejezetten a helyes rangsor felállítása, annak ismertetése érdekében készült el. Ennek révén a jelenlegi generáció, vagyis a Radeon RX 6000-, illetve a GeForce RTX 3000-sorozat tagjait hasonlíthatjuk össze, részletesen felmérve, hogy a két rivális megoldásai mely alkotások esetében nyújtanak jobb, nagyobb teljesítményt. Az Intel fejlesztései egyelőre hiányoznak az adatbázisból, mint ahogy a korábbi generációk képviselői sem kaptak helyet abban, ez azonban a későbbiekben még változhat.

Az első számok alapján valóban sikerült egy többé-kevésbé elfogulatlan felsorolást összeállítani, erre több megfelelő példát is látunk a hivatalos oldalon. A külsős beszámolókban kiemelik, hogy míg az Assassins’ Creed Valhalla alatt az AMD kártyái szerepelnek jobban, a felbontás mérséklésével a különbség pedig egyre nagyobbra nő, a Deathloop 4K-felbontással történő futtatásánál már egyértelműen az nVidia grafikus vezérlői vannak előnyben, ezt tehát nem mismásolták el. A puszta erőrangsor mellett egy, a költségeket is megmutató felsorolás is helyet kapott a katalógusban, ez szintén jól jöhet a vásárlásnál.

Az AMD a mellékelt magyarázat szerint a Ryzen 9 5900X és Ryzen 5 5600X chipeket kombinálta a különböző grafikus kártyákkal, a fenti oldalon azonban minden egyéb részletet megtalálunk.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások