Összeállt a Nothing telefonja

Összeállt a Nothing telefonja

2022. július 11. 12:53, Hétfő
A hivatalos rajt előtt már pontosan ismerjük a specifikációt és a kinézetet.

A OnePlus alapítójának új vállalkozásáról mi is több alkalommal beszámoltunk, az új név alatt ugyanis ismét nagyot szeretnének durrantani. Nemrég arról írtunk, hogy a cég megvillantotta az érkezőben lévő készüléket, mostanra pedig összeállt a specifikáció, valamint a külalak, így nem sok kérdőjel maradt a hivatalos bemutatóra.

A debütálás ugyan még pár napra van tőlünk, az elmúlt hetekben azonban több kiszivárogtató is ismertette a fontosabb részleteket, így már nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk. Június második felében egy hosszabb videóban vehettük szemügyre a Nothing Phone 1 külalakját, ezt a napokban a hardveres specifikáció követte a sorban, ennek köszönhetően pedig kiderült, hogy a telefon a Qualcomm Snapdragon 778G+ chipre épül, amelyhez egy 6,55 hüvelykes OLED-kijelző, a 120 Hz-es frissítési ráta, valamint a Gorilla Glass védőfelület társulna, miközben az előlapon egy 16 megapixeles szelfikamera helyezkedne el, a hátlapon pedig egy iker-modul kapna helyet, sorrendben 50 és 16 megapixeles érzékelőkkel.


A szoftveres oldalon természetesen az Android 12 dolgozna, méghozzá alig észrevehető kiegészítőkkel, tehát az eredetihez nagyon közeli élményt kapnánk. A telefon tulajdonképpen mindkét oldalon a Gorilla Glass-felületre támaszkodik, a hátoldal viszont részben átlátszó, ott ugyanis összesen 900 LED-et helyeztek el, amelyek az aktuális művelet vagy fejlemények szerint pompáznak majd különböző színekben, folyamatosan értesítve minket a fontosabb tudnivalókról. Ahogy azt a OnePlus One esetében annak idején láthattuk, a készülék elkerüli Észak-Amerikát, ennek értékesítése kezdetben szintén meghívásos alapon történne, miközben maga a telefon nem kifejezetten az abszolút csúcskategóriás megoldásokkal szállna szembe.

A telefon 8 és 12 GB memóriát, valamint egy 128 vagy 256 GB-os tárolót kap, az ár ettől függően lesz 470 és 550 euró.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások