Személyre szabott repülési információk mindenkinek

Személyre szabott repülési információk mindenkinek

2022. augusztus 11. 00:16, Csütörtök
Egy hatalmas repülőtéri kijelző az előtte álló embertömeg minden tagjának egyedi látványt tud nyújtani. Az új fejlesztés egyelőre korlátozottan érhető el, teljesen önkéntes alapon történik, és enélkül is meg lehet találni a megfelelő beléptetőkaput.

A Delta Airlines légitársaság utasait különös meglepetés érte a detroiti repülőtéren a közelmúltban. Bárki, aki ki merte próbálni a Parallel Reality nevű élményt, a repülőtéren egy kijelző mellett elnézve személyes üdvözlést és személyre szabott repülési információkat láthatott. A megoldás különlegessége, hogy akár 100 ember is állhat a képernyő előtt és mindenkinek egyedi információkat mutat meg. A megjelenített pixelek mindegyike csak bizonyos szögekből látható és az adott személy helyzetét kamerák határozzák meg.

A cég azért választotta Detroitot a teszthez, mert a központi folyosója ideális egy nagyméretű kijelző elhelyezésére, amelyet sok Delta-ügyfél egyszerre láthat. A Michigan Live tudósítása alapján a kaliforniai székhelyű Misapplied Sciences által megalkotott rendszer június vége óta működik. A projektet a Delta Airlines támogatta és a fejlesztés egyelőre kizárólag a légitársaság utasai számára érhető el. Aki részt szeretne venni a Parallel Reality élményben, annak vagy be kell szkennelnie a beszállókártyáját vagy be kell szkenneltetnie az arcát a terminálon. A kijelző személyre szabása a nyelv kiválasztásával válik teljessé.


A kijelzőn lévő érzékelő észleli a regisztrált felhasználók megjelenését a tábla előtt, és őket mozgás közben is követi. A megtekintési területről való kilépést követően minden adat törlődik, és újra be kell jelentkezni a rendszerbe, hogy a táblán személyre szabott repülési információk jelenjenek meg. A technológia anonim, nem biometrikus objektumérzékelést használ, nem érzékeli az arcvonásokat. A Delta nem tárol biometrikus adatokat, és nem is tervezi ezt.

A Delta Airlines azért lát potenciált a technológiában, mert így az utasoknak nem kell többé egy nagy képernyőn keresgélniük a számukra fontos információkat. A Misapplied Sciences nagy terveket sző. "A párhuzamos valóságtechnológia személyre szabott élményeket nyújthat az otthonon kívül szinte bárhol, a stadionoktól kezdve a vidámparkokon át a konferencia-központokig" - nyilatkozta Albert Ng, a társaság vezérigazgatója.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások