Négy játékot törölt a Ubisoft

Négy játékot törölt a Ubisoft

2022. július 29. 17:55, Péntek
Egy másikat pedig a következő évre halasztottak, a kiadó szénája nem áll túl jól.

A jól ismert cég háza táján nemrég jelentek meg hírek arról, hogy online játékokat állítottak le, ami nem volt kedvező jel. Most a negyedéves pénzügyi jelentésből derült ki, hogy további címeket töröltek, egy másik piacra dobását pedig nagyjából egy évvel elhalasztják.

A Ubisoft a napokban tette közzé saját friss pénzügyi jelentését, amelyben először azt közölték a nyilvánossággal, hogy a korábban beharangozott Avatar: Frontiers of Pandora mégsem jelenik meg az eredetileg tervezet időpontban, szeretnének ugyanis minél jobb élményt nyújtani a felhasználóknak, ezért a játék csak a következő pénzügyi évben, vagyis 2023-ban, esetleg 2024-ben bukkan majd fel. A 20th Century Fox és a Lightstorm Entertainment közreműködésével készülő alkotás a mozifilm által megteremtett univerzumban játszódna, az akciót és a kalandot helyezve előtérbe. Ennek tulajdonképpeni fejlesztését a Massive Entertainment végzi, amely tavaly óta egy közelebbről meg nem nevezett, nyílt világra épülő Star Wars-játékon is dolgozik.

A kiadó eközben 4 másik alkotást egyszerűen törölt a menetrendből, ezek közül azonban csak kettő nevét közölték a bejelentésben. Eszerint a Ghost Recon Frontline és a Splinter Cell VR megjelenéséről mondhatunk le, míg a másik kettő alkotásról semmit nem tudunk, bár az valószínűnek tűnik, hogy ez utóbbiaknál is évek óta tartó munka zárul most le. Előbbin a bukaresti részleg dolgozott, az eredeti bemutató után azonban jelentős negatív visszhang érkezett, ami elvehette kedvüket a folytatástól, míg utóbbit eredetileg még 2020-ban villantották fel, a Red Storm Entertainment stúdió és a Meta közreműködését emelve ki. Akkor egy Assassin's Creed VR-játékot is előrejeleztek, ez meg is jelenhet, de a Splinter Cell esetében sem kell attól tartanunk, hogy lezárul a sorozat.

A torontói divízió az eredeti, 2002-es játék felújításán dolgozik, a Snowdrop-motor felhasználásával, ezek a munkálatok minden bizonnyal folytatódnak.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások