Öt új megoldást mutatott be a Samsung

Öt új megoldást mutatott be a Samsung

2022. augusztus 11. 14:17, Csütörtök
A hajlítható telefonok mellett okosórák, valamint fülhallgató is helyet kapott a listán.

Közvetlenül az alább megtekinthető hivatalos bemutató előtt szivárogtak ki a két új hajlítható okostelefon hardveres részletei, amelyek a várt árakkal együtt futottak be. A Samsung azonban ezek mellett két új okosórát, valamint friss fülhallgatót is felvillantott a nagyközönség előtt, így ezek jellemzőin is érdemes gyorsan végigfutni.

A Galaxy Z Fold 4 és a Galaxy Z Flip 4 pontos részletei a hivatalos oldalon közzétett bejelentésben, valamint a terméklapokon megtalálhatók, itt a legutóbbi kiszivárogtatás révén nem sok meglepetés ér minket. A piaci megjelenés augusztus 26-án esedékes, emellett talán még azt érdemes megemlíteni, hogy a kereskedelmi árak nem mérséklődtek, a szoftveres oldalon pedig már az Android 12L is felbukkan, vagyis a szoftver táblákra optimalizált változata mellett döntöttek az illetékesek. Az árak itthon 800 ezer, illetve 480 ezer forinttól indulnak, bár meglévő telefonunkat akár 80 ezer forintos áron is beszámítják – nyilván bizonyos feltételek mellett.


A másik új páros már az okosórák területén vitézkedne. A Galaxy Watch 5 és Watch 5 Pro átdolgozott külsővel érkezik, ezzel mindkét példány kényelmesebben viselhető, de a strapabíráson és időtálló jellegen is igyekeztek javítani. A kétmagos Exynos W920 1,5 GB memóriára és 16 GB-os tárolóra támaszkodik, de az IP68-minősítés is szerepel a listán, a Wear OS 3.5-ös verziójával együtt. A cég az egészséggel kapcsolatos funkciókat emeli ki, ezt több új érzékelővel segítik, míg az akkumulátor az alapmodell esetében 284 vagy 410 mAh-s, attól függően, hogy melyik változatot (40 vagy 44 mm) választjuk. A Pro-típus még erősebb burkolatot kapott, ennek akkumulátora szintén nagyobb, már 590 mAh-s. A két jövevény ára 125 és 150 ezer forinttól indul, ezek 2 kivitelben jelennek meg, a Bluetooth, valamint az LTE támogatásával.

Mellettük a Galaxy Buds 2 Pro is bemutatkozott, kompaktabb külsővel és módosított hangszórókkal. A 24 bites hangzás és a zajszűrés mellett az automatikus váltás érdemel említést, ennek révén gyorsan kapcsolódhatunk további Samsung-eszközökre. Az ár 95 ezer forinttól indul, a megjelenés itt is augusztus 26-án esedékes.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások