Senkinek sem kell az iPhone 14 Plus

Senkinek sem kell az iPhone 14 Plus

2022. szeptember 16. 00:12, Péntek
Erre figyelmeztet a jól ismert elemző, az iPhone mini leváltása tehát nem lesz sikeres.

Az Apple okostelefonjai kapcsán a napokban mi is beszámoltunk arról, hogy hivatalosan is bemutatkozott az idei sorozat, amely 4 eltérő példányt vonultat fel. Ezek közül egyértelműen a két Pro-típus számíthat nagyobb érdeklődésre, elsősorban a vadonatúj chip miatt, a jelek szerint azonban a másik páros egyik tagja kifejezetten rossz eredményt mutat majd fel.

A cég termékeivel kapcsolatban hosszú évek óta megbízhatónak bizonyult forrás, Ming-Chi Kuo, osztott meg két újabb bejegyzést a világhálón, amelyben már az előrendelések számaira alapozva von le néhány következtetést a most elrajtolt sorozatra, annak tagjaira vonatkozóan. Az elsőben kijelenti, hogy Kínában az előrendelés mellett döntők nagy többsége, egészen pontosan azok 85 százaléka a Pro-páros egyik tagját választotta, a Plus pedig messze a legkevésbé népszerű típusnak bizonyul, hiszen ez mindössze 5 százalékos részesedést mutathat fel. Nem sokkal később befutott a második, fent hivatkozott bejegyzés, amelyben már a globális előrendelési adatok fontosabb tanulságait vehetjük szemügyre.

Ez utóbbiban a sorrendben 999 és 1099 dollárt kóstáló Pro és Pro Max eddigi mutatóit értékelik jónak, bár az iPhone 13 azonos modelljeihez képest az eddigi számok már inkább semlegesnek számítanak. Eközben azonban a 799 és 899 dollárba kerülő iPhone 14 és 14 Plus csalódást keltő szinten áll, az új családból pedig egyedül a Pro Max áll egyértelműen jobban, mint a közvetlen elődök. Az Apple számára ez még komoly problémát generálhat, mivel a két alapváltozat a teljes példányszám 45 százalékát teszi ki, vagyis a lanyhább érdeklődés elvezethet a szállítmányok jövőbeni módosításához. A két Pro-típusra akár 4 hetet is várni kell majd, míg a 14 és 14 Plus már a hivatalos időpontban megfelelő példányszámban áll majd rendelkezésre, ami szintén alacsonyabb vásárlói keresletet sugall.

Kuo szerint az idei stratégia már csődöt mondott, az Apple-t azonban nyilván nem kell félteni, az anyagiakkal nem lesznek nagy gondok.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások