Bemutatkozott a Pixel 7 és 7 Pro

Bemutatkozott a Pixel 7 és 7 Pro

2022. október 7. 11:03, Péntek
A két telefon mellett a cég első okosórája, valamint újabb Nest-típusok is befutottak.

A Google termékei iránt érdeklődők hosszú hónapok óta várták az idei Pixel-generáció hivatalos bemutatóját, amely most először már egy okostelefon megjelenését is ígérte. Ez most megvalósult, a cég ismertette a főbb részleteket, így gyorsan végigfuthatunk a specifikáción, kiemelve a fontosabb újításokat.

A hivatalos blogban közzétett bejelentésben arról olvashatunk, hogy a Pixel 7 és 7 Pro sorrendben 6,3 és 6,7 hüvelykes FHD-kijelzőt kapott, utóbbi pedig már 10 és 120 Hz közötti frissítést tesz elérhetővé. Nagy hangsúlyt helyeznek a vadonatúj Tensor G2 chipre, amelyet a biztonságért felelős Titan M2 chip, valamint javított kameramodulok egészítenek ki. A memória mérete 8 és 12 GB, a belső tároló 128, 256, illetve 512 GB-ot kínál, az akkumulátor pedig 4355 és 5000 mAh-s – ehhez 30 wattos vezetékes gyorstöltés társul, de a vezetéknélküli technológia is elérhető. A külalak követi az előző generáció főbb vonalait, a burkolat alumíniumból és részben újrahasznosított anyagból áll, ezúttal is 3 színben, az 5G támogatásához pedig a WiFi 6E társul.


A képkészítés terén iker-, illetve tripla-kamera jelenik meg a hátoldalon, sorrendben 50, 12 és 48 megapixeles érzékelőkkel (ez utóbbi nyilván csak a Pro-változaton bukkan fel). Az előlapon egy 10,8 megapixeles példányt helyeztek el, a hardver mellett azonban érdemes megemlíteni a további szoftveres funkciókat, így például a Photo Unblur-t, amely a homályos képek szerkesztésében segít. A 10-bites HDR-videók rögzítése megoldott, de a Google One által biztosított VPN is megjelenik a listán, amely szintén a biztonságot hivatott emelni. A hivatalos ár sorrendben 599 és 899 dollár, a két telefon néhány országban már most előrendelhető.

Legutóbb arról írtunk, hogy videón bukkant fel a Pixel Watch, ezt most szintén bemutatták, az ilyenkor szokásos részletekkel, 4G, Bluetooth, illetve a WiFi támogatásával, meglehetősen magas árakon. A rendezvényen további Nest-termékek is felbukkantak, ezeket már a nappaliba szánják.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások