Jó alternatívának tartja a hidrogént a BMW

Jó alternatívának tartja a hidrogént a BMW

2023. január 23. 10:26, Hétfő
Az újrafelhasználhatóságban és az üzemanyagcellás hidrogéntartályos autókban látja a jövőt a BMW.

A müncheni Digital Life Design (DLD) konferencián Oliver Zipse, a BMW vezérigazgatója az iparágban bekövetkezett változásokról azt nyilatkozta, hogy a világgazdaság nem átmeneti kiigazításban van, hanem egy új korszak kezdetén. "Egy teljesen új ipari korszakba lépünk" - mutatott rá a menedzser, és nem csak fenntarthatósági, hanem közgazdasági okokból is. Zipse közölte, hogy az autóipart egyszerre három trend alakítja át, ezért digitalizálódik, elektrifikálódik és körforgásossá válik. Az utóbbi nem újrahasznosítást, hanem újrafelhasználhatóságot jelent.

A BMW első embere megerősítette, hogy az akkumulátoros-elektromos hajtás a központi pillére lesz az általa vezetett csoportnak, de nem csak az. "Egy lábon állni veszélyes" - indokolta az egyéb technológiák használatát. A menedzser kilátásba helyezte, hogy az úgynevezett zöld hidrogén, azaz a megújuló energiaforrásokból előállított hidrogén a következő évtizedekben valószínűleg sok személygépkocsi számára fontos meghajtási eszköz lesz, mert tárolható.


Zipse kiemelte, hogy az autóiparban nem az fogja meghatározni a vezető szerepet, hogy ki szereli be a legnagyobb képernyőt a járműbe vagy ki írja a legtöbb programkódot, hanem az, hogy ki nyújtja a legjobb érzelmi élményt a sofőröknek. A BMW vezérigazgatója ugyanakkor arról is beszélt, hogy az üzleti környezet hogyan változik, nem csak a technológiai fejlődés, hanem a politikai felfordulások miatt is.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások