Merevlemezt és szélessávú hálózatot kap a PS2

Merevlemezt és szélessávú hálózatot kap a PS2

2001. április 10. 10:00, Kedd
[Register] A konzolpiacon jelenleg vezető pozícióban lévő Sony helyzetét több rivális cég is megpróbálja megingatni közeljövőben megjelenő új játékkonzoljaival. A Sony válaszként a rendkívül népszerű PlayStation 2 konzolt próbálja feltuningolni.

A Sony már többször bejelentette, és minden bizonnyal komolyan is gondolja azt az elképzelését, amely szerint a PlayStation 2 játékkonzoljait a jövő évre broadband (nagy sávszélességű) hálózati rendszerrel látja el. A japán elektronikai óriás a jövő héten jelenteti meg a PlayStation 2 konzolok egy új változatát, amely immár merevlemez és broadband hálózati támogatással is rendelkezni fog. Mindez annyit jelent a PlayStation 2 felhasználóknak, hogy az új PS2 változatokhoz hamarosan merevlemezes meghajtó és broadband hálózati adapter lesz csatlakoztatható, amennyiben utólag megvásároljuk azokat.

A mostani változtatás a konzolokon nem túl jelentős, sőt az Európába és Észak-Amerikába szállított konzolok döntő többsége már most is tartalmazza a bővítést lehetővé tévő foglalatokat. A Sony egyelőre nem túl sok részletet árul el a módosításokkal, valamint a bővítéssel elérhető jövőbeli extra szolgáltatásokkal kapcsolatban, de annyit azért már most is tudni lehet, hogy a broadband hálózati adapter nagyon gyors lesz, a merevlemezre pedig különféle adatok és programok lesznek letölthetőek. A kibővített PlayStation 2 a hírek szerint a jelenleginél színesebb és érdekesebb interaktív videójátékok futtatására is alkalmas lesz.

A bővítéssel kapcsolatban talán az említhető meg, mint negatívum, hogy azok a felhasználók, akik már jelenleg is rendelkeznek PlayStation 2 játékkonzollal, azok az új szolgáltatásokat nem használhatják majd ki, amennyiben nem az újfajta, merevlemez és hálózati adapter bővítőhellyel ellátott változattal rendelkeznek.

A Sony mindenképpen meg szeretné őrizni vezető pozícióját a konzolpiacon, és mindent megtesz azért, hogy a kiadását követően sokáig fennálló PlayStation 2-hiányok ne ismétlődjenek meg. A japán gyártó az idei költségvetési év hátralevő részében mintegy 2 millió PlayStation 2 konzolt szeretne legyártani és értékesíteni havonta.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások