Új, nagyteljesítményű DDR memóriamodulok

Új, nagyteljesítményű DDR memóriamodulok

2001. május 20. 18:12, Vasárnap
[Yahoo] A Ramtron International Corporation leányvállalatának, a Mushkin Enhanced Memory Systems cégnek képviselői az E3 keretein belül a napokban bejelentették, hogy egy új termékcsaláddal, a High-Performance DDR, vagyis a nagyteljesítményű DDR memóriák termékcsaládjával is beszállnak a napjainkban egyre komolyabbá váló DDR memória piacra.

Az új termékcsaládba tartozó nagyteljesítményű DDR memóriamodulok két változatban, 128 MB-os, valamint 256 MB-os kiszerelésben lesznek kaphatóak. A Mushkin cég képviselői elmondták, hogy az új DDR memóriamodulok esetében kizárólag a ma kapható leggyorsabb memóriachipeket alkalmazták, melyeket egyébként egy speciális hőelvezető megoldással is elláttak, így az új memóriák még magas működési frekvenciák mellett is abszolút megbízhatóan működnek. A Mushkin szóvivői egyébként úgy vélik, hogy manapság a Mushkin gyártja a világ legnagyobb sebességű, és egyben legstabilabb működésű memóriamoduljait, amiben azért valljuk be, lehet némi igazság.

Az E3 kiállításon a Mushkin egy olyan Game Machine névre keresztelt DDR-es számítógépet mutatott be, melyben egy VIA Apollo Pro266-os chipsetre épülő alaplap, egy Pentium III-as processzor, valamint egy Mushkin High-Performance DDR memóriamodul kapott helyet. Az új Mushkin DDR memóriamodulok azért viselik a nevükben a nagyteljesítményű jelzőt, mert 166 MHz-es (333 MHz DDR) frekvencián is teljesen stabilan működnek, ilyen frekvencia mellett pedig 2,7 GB/sec-os adatátviteli sebesség érhető el. A Mushkin képviselői a kiállításon elmondták, hogy a kiállított Game Machine-ben helyet kapott alacsony látenciájú DDR memóriamodulok, a magas rendszerbusz-frekvencia és VLink technológia mind arra szolgálnak, hogy olyan következő generációs, elsősorban játékra használatos számítógépeket hozzanak létre, melyek már szinte minden felmerülő igényt kielégítenek. Az új Mushkin DDR memóriamodulok az ígéretek szerint akár 333 MHz-es DDR frekvencia mellett is képesek CAS-2-es beállítással működni, így a normál PC2100-as memóriákhoz képest akár lényegesen nagyobb összteljesítmény is elérhető a segítségükkel.

A Mushkinnal párhuzamosan a Corsair Memory is bejelentette, hogy hamarosan megkezdik a cég marketingesei által Extended Memory Speed (XMS) Double Data Rate DIMM névre keresztelt új memóriamodulok forgalmazását. Ezek az új memóriamodulok akár a 150 MHz-es működési frekvenciát is zokszó nélkül tűrik, ami a DDR technológia miatt effektíve 300 MHz-et, és 2,4 GB/sec-os adatátviteli sebességet jelent. Az első Corsair PC2400-as memóriamodulok 128 MB-os, illetve 256 MB-os kivitelben készülnek majd, de később nagyobb kapacitású memóriák megjelenése is várható. Az első tesztek alapján egyébként kiderült, hogy az új Corsair memóriák még tuningolhatóak is, hiszen CAS2 mellett akár 163 MHz-en is stabilan működnek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások