Compaq Evo számítógépek

Compaq Evo számítógépek

2001. május 22. 05:02, Kedd
[CNet] A világ egyik legnagyobb, számítógépek gyártásával foglalkozó cége, a Compaq úgy döntött, hogy mától nyugdíjazza a korábban nagy sikereket elért Deskpro, Armada és Professional Workstation termékcsaládba tartozó számítógépeit és helyettük piacra dobja az új Evo termékcsaládba tartozó vadonatúj PC-ket.

"Az Evo szó az evolúció szóból eredeztethető, és azért választottuk ezt a nevet, mert ezzel is utalni szeretnénk arra, hogy a számítógépek a normál PC funkciók betöltése mellett egyre inkább általános hálózati és multimédiás képességekkel rendelkező eszközökké alakulnak át" - nyilatkozta Ken Willett, a Compaq cég alelnöke.

Az új Evo termékcsalád bevezetésével egyidőben a Compaq számítógépek kívül-belül megújulnak. A Compaq iPaq kéziszámítógépek dizájnjához hasonlóan az Evo számítógépek is nagyon elegáns fekete-ezüst színekben pompáznak majd ezentúl, vagyis a már megszokott hagyományos drapp színt el is lehet felejteni. A Compaq ehéten két új notebookot, két új munkaállomást és egy új, rendkívül vékony kliensgépet mutat majd be, melyek mindegyike már az új Evo sorozatba tartozik.


A Compaq Evo termékcsalád

A Compaq N400c egy 700 MHz-es Intel Pentium III processzorral ellátott hordozható számítógép, mely 12,1 colos, 1204 x 768 pixeles felbontású TFT kijelzővel, 128 MB memóriával, 20 GB-os kapacitású merevlemezzel, és egy 8 MB memóriával ellátott grafikuskártyával rendelkezik. A Compaq Armada M300 örökébe lépő N400c tömege mindössze 1,58 kilogramm, ára pedig 2299 dollár (~690e Ft).

A Compaq N150 egy olcsóbb kategóriába tartozó hordozható számítógép, melyben egy 700 MHz-es Intel Celeron processzor üzemel, ezenkívül pedig egy 14,1 colos képátlójú SXGA felbontású kijelző, 64 MB memória, egy 10 GB-os kapacitású merevlemez, egy CD-ROM, egy hálózati kártya és egy modem képezi az alapfelszereltség részét. A júniustól megvásárolható Compaq N150 ára 1499 dollár (~450e Ft) lesz.

A Compaq jelenlegi tervei szerint idén októberig nem hoznak forgalomba az új Evo sorozatba tartozó asztali számítógépet, de két új munkaállomás már hamarosan kapható lesz. A Compaq W6000-es és W8000-es munkaállomások duálprocesszoros alaplappal rendelkeznek, és az 1,4 GHz-es, 1,5 GHz-es, valamint 1,7 GHz-es Intel Pentium 4 Xeon processzorok fogadására lesznek alkalmasak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások